Mini DisplayPort till Dual-Link DVI-adapter: Lösa problem med flimmer och väckning från viloläge

Läs om vad du ska göra om din bildskärm flimrar hela tiden eller om du har problem när du väcker Mac-datorn från viloläge vid användning av en Mini DisplayPort till Dual-Link DVI-adapter.

Dessa problem kan emellanåt visa sig med vissa LCD-skärmar som är anslutna till en dator med en Mini DisplayPort till Dual-Link DVI-adapter med version 1.01 eller 1.02 av den fasta programvaran. Om du upplever dessa problem och adapterns fasta programvara är av version 1.01 eller 1.02, bör du byta ut adaptern mot en med version 1.03 av den fasta programvaran. Kontakta AppleCare, besök en Apple-auktoriserad servicepartner eller en Apple Store-butik. Boka ett möte i Genius Bar (finns endast i vissa länder) om du tänker besöka en Apple Store-butik.

Följ dessa steg när du ska ta reda på vilken version av fast programvara du har för Mini DisplayPort till Dual-Link DVI-adaptern:

1. Anslut en fungerande skärm till Mac-datorn med Mini DisplayPort till Dual-Link DVI-adaptern.

2. Välj Om den här datorn från Apple-menyn ().

3. Klicka först på Mer info och sedan på knappen Systemrapport.

4. Leta reda på adapterns version av fast programvara i avsnittet Grafik/Bildskärmar under Maskinvara (se bilden nedan). Om du har en dator med flera grafikkort bläddrar du ned till det grafikkort som Dual-Link DVI-adaptern och skärmen är anslutna till.