Aktivera läget Endast aktivering i iTunes

Om skolan eller företaget måste konfigurera och aktivera flera iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheter använder du läget Endast aktivering i iTunes.

Den här artikeln vänder sig till systemadministratörer för företag och skolor. Om du inte är en systemadministratör lär du dig mer om aktivering för enskilda kunder.

Läget Endast aktivering är endast avsett för företag och utbildningsinstitutioner som inte kan aktivera enheter trådlöst och måste använda iTunes. Läget Endast aktivering innebär att iTunes inte synkroniserar eller säkerhetskopierar någon enhet.

Innan du följer stegen i den här artikeln kontrollerar du att du har den senaste versionen av iTunes.

Aktivera läget Endast aktivering

På Mac

1. Avsluta iTunes.

2. Gå till Appar > Verktyg.

3. Öppna Terminal och skriv:

defaults write com.apple.iTunes StoreActivationMode -integer 1

4. Tryck på returtangenten.

På en pc

1. Avsluta iTunes.

2. Öppna ett kommandotolksfönster.

3. Skriv följande på kommandoraden:

"C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt StoreActivationMode 1

4. Tryck på returtangenten.

iOS 10 och senare kräver iTunes 12.5 eller senare som kör Windows 7, Windows 8 eller Windows 10.

Stänga av läget Endast aktivering

Om iTunes är i läget Endast aktivering och du försöker synkronisera en iPhone, iPad eller iPod touch till din dator kan du se ett meddelande om att:

”Den här [enheten] är redan aktiverad. Du kan koppla från den här [enheten] nu."

Om du ska synkronisera och säkerhetskopiera stänger du av läget Endast aktivering.

På Mac

Öppna Terminal och skriv:

defaults write com.apple.iTunes StoreActivationMode -integer 0

På en pc

Öppna ett kommandotolksfönster och skriv:

"C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt StoreActivationMode 0