Spela upp digitalt ljud i höga samplingsfrekvenser på Mac-datorer

Ljudhårdvaran i en del MacBook Pro-, Mac Pro- och iMac-datorer stöder 176,4 och 192 kHz digitalt ljud vid anslutning med en optisk utgång.

Dessa datorer stöder upp till 192 kHz samplingsfrekvenser för ljuduppspelning:

• MacBook Pro (Retina-skärm, 13 tum, sent 2013) till och med MacBook Pro (Retina-skärm, 13 tum, tidigt 2015)

• MacBook Pro (Retina-skärm, 15 tum, sent 2013) till och med MacBook Pro (Retina-skärm, 15 tum, mitten av 2015)

• iMac (21,5 tum, mitten av 2014) till och med iMac (21,5 tum, sent 2014)

• iMac (Retina-skärm 4K, 21,5 tum, sent 2015)

• iMac (Retina-skärm 5K, 27 tum, sent 2014) till och med iMac (Retina-skärm 5K, 27 tum, sent 2015)

• Mac Pro (sent 2013)

• Mac mini (sent 2014)

Så här ställer du in din Mac för att spela upp digitalt ljud i höga samplingsfrekvenser:

1. Anslut ena änden av en optisk TOSLINK-kabel till hörlursuttaget på Mac-datorn och den andra änden till ljudenheten, till exempel en AV-mottagare.

2. Öppna Ljud-/MIDI-inställningar, som finns i mappen Verktygsprogram i mappen Program.

3. Välj ljudenheten i listan till vänster i fönstret Ljudenheter.

4. Om nödvändigt, välj ”Använd den här enheten för ljud ut” i popupmenyn Åtgärd  .

5. Välj en samplingsfrekvens, som 176400.0 Hz eller 192000.0 Hz, från popupmenyn Format.

Om ljudhårdvaran i din Mac inte stöder höga samplingsfrekvenser kan du använda digitala gränssnitt för ljud från tredje part.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.