AirPort-basstationer: Skaffa ett likvärdigt nätverkslösenord

Läs om hur du skaffar ett likvärdigt nätverkslösenord för din AirPort-basstation.

För en bakgrund till när du kan behöva ett likvärdigt nätverkslösenord kan du läsa hur du ansluter till ett krypterat trådlöst nätverk. Alternativt kan du eliminera behovet av ett likvärdigt nätverkslösenord genom att göra ett bättre val av lösenord.

Innan du börjar

1. Du måste känna till lösenordet för basstationen.

2. Du måste ansluta till basstationen från Mac OS X eller från en PC med Windows XP eller senare.

3. Windows måste ha senaste versionen av AirPort-verktyg för Windows installerad.

Hämta lösenordet

Följ dessa steg om du använder AirPort-verktyget:

1. Öppna AirPort-verktyget. I Mac OS X gör du det från Program/Verktyg och i Windows gör du det från Start-menyn > Alla program > AirPort.

2. Välj basstationen från listan.

3. Konfigurera basstationen manuellt (tryck på Kommando-L eller välj Manuell inställning från menyn Basstation).

4. I menyn Basstation väljer du Likvärdigt nätverkslösenord.

• No alt supplied for Image
  5. Markera texten som du vill kopiera och klistra in i dialogrutan.

• No alt supplied for Image

Följ dessa steg om du använder AirPort administrationsverktyg:

1. Öppna AirPort administrationsverktyg. I Mac OS X gör du det från Program/Verktyg och i Windows från Start-menyn > Alla program > AirPort.

2. Välj basstationen från listan.

3. Klicka på Konfigurera.

4. Ange lösenordet till basstationen när du uppmanas till det.

5. Klicka på lösenordssymbolen längst upp i fönstret.

No alt supplied for Image

Ett fönster visas med det likvärdiga nätverkslösenordet för basstationen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.