Mac mini: Identifiera externa strömadaptrar på Mac mini-modeller som kom före 2010

Lär dig identifiera externa strömadaptrar på Mac mini-modeller som kom före 2010.

I februari 2006 lanserade Apple den Intel-baserade Mac mini (tidigt 2006). Denna modell och modeller av Mac mini fram till 2009 har en annan strömadapter än de modeller av Mac mini som kom före 2006.

De två strömadaptrarna är inte utbytbara sinsemellan och ska enbart användas med den Mac mini-modell som de levererades med. Läs vidare för att ta reda på hur du kan identifiera vilken strömadapter som ska användas med vilken Mac mini-modell.

Obs! Mac mini (mitten 2010) och Mac mini (mitten 2011) använder en intern strömkälla istället för en extern strömadapter.

Identifiera strömadaptern

Mac mini (tidigt 2006) till och med Mac mini (sent 2009) har en 110-watts strömadapter. Denna information finns på sidan av strömadaptern enligt nedan:

No alt supplied for Image

Modeller av Mac mini som tillverkats före 2006 har en 85-watts strömadapter. Och även på dem finns informationen på sidan av strömadaptern enligt nedan:

No alt supplied for Image

Identifiera din Mac mini

Eftersom strömadaptern ansluts till I/O-portdelen av datorn är det enkelt att se om du har en original-Mac mini, en Mac mini (tidigt 2006) eller en senare Mac mini. Antalet USB-portar på din Mac mini visar också vilken modell du har.

Modell

USB-portar

Mac mini (sent 2009) Mac mini (tidigt 2009)

5 USB-portar

Mac mini (tidigt och sent 2009)

Mac mini (mitten 2007) Mac mini (tidigt 2006)

4 USB-portar

Mac mini (mitten av 2007) och (tidigt 2006)

Original-Mac mini

2 USB-portar

Original-Mac mini

Även om användning av fel strömadapter inte skadar din Mac mini kan det orsaka oväntade problem, bland annat att datorn inte kan startas.