AirPort-basstationer: Så här visar du MAC-adresser för WAN och Wi-Fi

Den här artikeln beskriver hur du kan visa MAC-adresser för Ethernet WAN-porten och Wi-Fi-radior för din AirPort-basstation med hjälp av AirPort-verktyg 6.0 eller senare.

Den här artikeln beskriver hur du kan visa MAC-adresser för Ethernet WAN-porten och Wi-Fi-radior för din AirPort-basstation med hjälp av AirPort-verktyg 6.0 eller senare. Med AirPort-verktyg 6.0–6.2 måste din basstation vara lokalt ansluten för att visa den här informationen. Med AirPort-verktyg 6.3 eller senare kan du även visa informationen för en fjärransluten basstation.

AirPort-verktyg 6.0–6.2

Så här visar du MAC-adressen för din lokalt anslutna AirPort-basstation:

1. Anslut till AirPort-basstationens Wi-Fi-nätverk.

2. Öppna AirPort-verktyg från mappen Program Verktygsprogram på Mac-datorn.

3. Markera önskad basstation genom att klicka på den en gång. Detta gör att popup-fönstret för redigering visas.

4. Håll muspekaren över basstationens ljusgrå namn, som du hittar högst upp i mitten av popup-fönstret Redigera.

5. MAC-adresserna visas i ett popup-fönster.

aiport_utility

AirPort-verktyg 6.3 eller senare

Så här visar du MAC-adressen för din lokalt anslutna AirPort-basstation:

1. Anslut till AirPort-basstationens Wi-Fi-nätverk.

2. Öppna AirPort-verktyg från mappen Program Verktygsprogram på Mac-datorn.

3. Markera önskad basstation genom att klicka på den en gång. Detta gör att popup-fönstret för redigering visas.

4. Håll muspekaren över basstationens ljusgrå namn, som du hittar högst upp i mitten av popup-fönstret Redigera.

5. MAC-adresserna visas i ett popup-fönster.

aiport_utility

Så här visar du MAC-adressen för din fjärranslutna AirPort-basstation med hjälp av en WAN-anslutning till internet:

Obs! Du behöver följande för att visa din fjärranslutna basstation:

• En aktiv internetanslutning.

• Den fjärranslutna basstationen måste vara konfigurerad för att tillåta inställning via WAN.

• Du måste använda ett Apple-ID som är inloggat på iCloud på din Mac.

• Den fjärranslutna basstationen måste ha Tillbaka till min Mac aktiverat med samma Apple-ID som är inloggat på iCloud på din Mac.

1. Öppna AirPort-verktyg från mappen Program Verktygsprogram på Mac-datorn.

2. Klicka på Andra Wi-Fi-enheter.

3. Välj AirPort-basstationen i listrutan.

4. Ange ett lösenord om det krävs.

5. MAC-adresserna visas inom några sekunder.

living_room_ethernet_wifi

Läs mer

Om du vill ha information om att konfigurera Tillbaka till min Mac kan du läsa ?viewlocale=sv_SEStälla in och använda Tillbaka till min Mac.