Mac mini (början av 2006 och mitten av 2007): Externa portar och kontakter

Läs mer om de externa portarna och kontakterna på Mac mini (början av 2006) och Mac mini (mitten av 2007).

Alla portar och kontakter som tas upp i det här dokumentet finns på I/O-panelen (Input/Output) på datorns baksida.

No alt supplied for Image

Portarna och deras funktion

En FireWire 400-portNo alt supplied for Image

Mac mini (början av 2006) och Mac mini (mitten av 2007) har en FireWire-port (IEEE 1394) på 8 watt som kommunicerar med 400 Mbit/s. 400 Mbit/s är den teoretiska maximala hastigheten, men den verkliga hastigheten kan variera. Denna port används till såväl äldre iPod-modeller som produkter från andra leverantörer som videokameror, externa hårddiskar och optiska skivenheter.

Strömkontakt

Här ansluter du nätsladden till din Mac mini (början av 2006) eller Mac mini (mitten av 2007). Den här strömkontakten är väldigt lik den på Apple Cinema Display, och du bör vara noga med att skilja dem åt när du ansluter din Mac mini (början av 2006) eller Mac mini (mitten av 2007) till en Apple Cinema Display.

Ethernet-port (10/100/1000 Gigabit Base-T)No alt supplied for Image

Mac mini (början av 2006) och Mac mini (mitten av 2007) har en inbyggd 10/100/1000 Gigabit Ethernet-port. Med en Ethernet-kabel kan du ansluta dessa datorer till ett kabelmodem eller DSL-modem, en hubb, en switch, en router eller en annan Macintosh-dator. Den anslutna enheten kan vara utrustad med 10Base-T, 100Base-TX eller 1000Base-T, eftersom porten automatiskt identifierar vilken typ av enhet som är ansluten. Du behöver inte använda en korsad Ethernet-kabel för att koppla in andra Ethernet-enheter.

BildskärmsportNo alt supplied for Image

Mac mini (början av 2006) och Mac mini (mitten av 2007) är utrustad med en DVI-I-port där du kan ansluta DVI-kompatibla bildskärmar. Du kan också använda den medföljande DVI till VGA-adaptern för att ansluta en VGA-skärm—datorn stöder analoga upplösningar upp till 1920 x 1080 pixlar. Med en DVI-till-Video-adapter (tillval) kan du ansluta datorn till TV-apparater, projektorer eller videobandspelare som använder sig av S-video- eller kompositkontakter.

Fyra USB 2.0-portar (Universal Serial Bus)No alt supplied for Image

Mac mini (början av 2006) och Mac mini (mitten av 2007) har totalt fyra USB 2.0-kompatibla portar. Du kan ansluta både USB 2.0- och USB 1.1-kompatibla enheter till dessa portar.

USB-portarna har USB-kontakter av typ A, som har fyra stift var.

USB 2.0-portarna har stöd för dataöverföringar med låg, full och hög hastighet, som ger 1,5, 12 respektive 480 megabit per sekund (Mbit/s).

Ljudingång/optisk ljudingångNo alt supplied for Image

Ljudingången har stöd för både digitala och analoga ljudsignaler.

För analogt ljud används ett 3,5 mm minijack. Ljudinmatningsjacket tar emot stereosignaler på linjenivå upp till 24-bitars stereo med 44,1–192 kHz samplingsfrekvens. Du kan även koppla in en adapter för stereominikontakt till RCA-kabel om du vill ansluta stereoutrustning till datorn.

Optisk ljudinmatning ska vara i SPDIF-format och den använder en Toslink-kabel av standardtyp med en Toslink-minikontaktadapter, som tar emot upp till 24 bitars stereo med 44,1–96 kHz samplingsfrekvens.

Hörlursuttag/optisk ljudutgångNo alt supplied for Image

Hörlurs-/linjeutgångsjacket kan användas för optisk digital ljudutmatning, analog ljudutmatning med en 24-bitars 44,1–192 kHz D/A-konverterare, digital ljudutmatning upp till 24-bitars stereo och 44,1–192 kHz samplingsfrekvens och stöd för kodad digital ljudutmatning (AC3 och DTS). För analog hörlurs-/linjeutmatning ska en standardljudkabel med en 3,5 mm metallkontakt användas. För digitalt ljud ska en standardmässig Toslink-kabel med en Toslink-minikontaktadapter användas.

StöldskyddsfästeNo alt supplied for Image

Denna öppning är avsedd för ett lås och en vajer som förhindrar stöld. Sådana lås kan köpas i Apple Store.