Externa funktioner, portar och kontakter på Mac Pro (sent 2013)

Lär dig om de externa funktionerna, portarna och kontakterna på din Mac Pro-dator (sent 2013).

Alla portar och kontakter som visas här finns på I/O-panelen (Input/Output).

No alt supplied for Image

Miniuttag för ljudutgång (digitalt/analogt)

Ljudutgångsporten är ett 1/8-tums miniuttag som stöder analogt stereoljud och digitala S/PDIF-fiberoptikkablar. Du hittar ljudenheter som kan anslutas till den här porten i Systeminställningar > Ljud > Ljud ut. Den här porten stöder inte headset eller mikrofoner.

Miniuttag för hörlurar

Hörlursutgången är ett 1/8-tums miniuttag som hanterar hörlurar och headset. När du kopplar in hörlurar till den här porten omdirigeras ljudet från de interna högtalarna till hörlurarna. Hörlurar visas i Systeminställningar > Ljud > Ljud ut. Om headsetet har mikrofon visas det i Systeminställningar > Ljud > Ljud in. iPhone-headset med mikrofon och inbyggda kontroller stöds. Digitala utgångsenheter stöds inte för denna port.

Spärrhake till höljet

Spärrhaken låser fast höljet till systemkärnan. Se till att systemet är spärrat vid normal användning. Höljet måste vara på för att du ska kunna sätta på datorn.

USB 3-portar (4)

Mac Pro (sent 2013) har sammanlagt fyra USB 3-portar. Du kan ansluta USB 3-, USB 2- och USB 1.1-enheter till de här portarna.

USB-portarna har USB-kontakter av typ A med vardera fyra stift. USB 3 (även kallad ”SuperSpeed USB”) kan överföra data i en hastighet på upp till 5 Gbit/s. USB 3-enheter kan använda upp till 900 mA (jämfört med USB 2-enheter som kan använda upp till 500 mA). Du måste använda USB 3-kablar för att kunna utnyttja den här funktionen. Fullständig information om att använda USB 3-enheter finns på Vanliga frågor och svar om att använda USB 3-enheter på Mac-datorer.

Thunderbolt 2-portar (6)

Thunderbolt är en revolutionerande I/O-teknik som gör det möjligt att ansluta högupplösta skärmar och högpresterande lagringsenheter till en enda smidig port.

Mac Pro (sent 2013) har sex Thunderbolt 2-portar som använder tre oberoende Thunderbolt 2-styrenheter. Var och en av portarna stöder ett dataflöde på upp till 20 Gbit/s genom att använda dubbla kanaler. Thunderbolt stöder upp till sex enheter per port, vilket betyder att du kan ansluta upp till 36 enheter till din Mac Pro-dator.

Thunderbolt 2 är bakåt- och framåtkompatibel med Thunderbolt-enheter, vilket gör att det går att ansluta Thunderbolt-enheter till Thunderbolt 2-portar och Thunderbolt 2-enheter till Thunderbolt-portar och få Thunderbolt-hastighet.

Thunderbolt-portar på Mac Pro (sent 2013) stöder även följande tekniker.

• Mini DisplayPort-utgång via en Mini DisplayPort-till-Mini DisplayPort-kabel.

• Stöd för 5K-skärmar med dubbla kabelanslutningar (kräver OS X 10.10.3 eller senare).

• DVI-utgång via Mini DisplayPort till DVI-adapter.

• VGA-utgång via Mini DisplayPort till VGA-adapter.

• Dubbellänkad DVI-utgång via Mini DisplayPort till dubbellänkad DVI-adapter. Denna stöder Apples 30-tums Cinema HD-skärm.

• HDMI-utgång (ljud och video) via tredjepartsadapter för Mini DisplayPort till HDMI.

Gigabit Ethernet-portar (2)

Det finns två inbyggda 10/100/1 000 Gigabit Ethernet-portar. Du kan använda dessa för att ansluta en Ethernet-kabel från ett kabel- eller DSL-modem, en hubb, switch, router eller för att ansluta till en annan Mac-dator. Ethernet-porten stöder även jumboramar. Det spelar ingen roll om den anslutna enheten är utrustad med 10Base-T, 100Base-TX eller 1000Base-T, eftersom porten automatiskt identifierar vilken typ av enhet som är ansluten. Du behöver inte använda en korsad Ethernet-kabel för att koppla in andra Ethernet-enheter.

HDMI-port

Använd HDMI-porten för att ansluta en kompatibel HDMI-skärm, TV eller projektor. Mac Pro stöder HDMI 1.4, vilket gör det möjligt att ansluta Ultra HD- och 4K-skärmar. HDMI-porten stöder följande upplösningar.

• 1080p upplösning vid upp till 60 Hz

• 3840 × 2160 upplösning vid 30 Hz

• 4096 × 2160 upplösning vid 24 Hz