OS X Server: Aktivera och inaktivera automatisk vidarebefordran av e-post

OS X Servers e-postserverfunktion kan automatiskt vidarebefordra e-post för användare.

Anvisningar för OS X Server (Mountain Lion)

1. Gå till Användare i Server.app och välj en användare.

2. Klicka på kugghjulssymbolen (eller Ctrl-klicka på användarnamnet) och välj Redigera e-postalternativ...

3. Från popupmenyn ”E-post ska vara:” väljer du ”vidarebefordrad”.

4. Ange e-postadressen för vidarebefordran i fältet ”till e-postadress:”.

Anvisningar för Lion Server

Aktiverar automatisk vidarebefordran för ett konto

Om du vill aktivera ett konto för automatisk vidarebefordran kör du följande kommandon i Terminal på servern. Det första kommandot försätter dig i interaktivt läge.

sudo serveradmin kommando mail:command = setAutoForward mail:userID = (användarnas_kortnamn) mail:fwdAddress = (e-postadressen_att_vidarebefordra_till_)

Tryck på Ctrl-D för att slutföra kommandot.

När du har slutfört kommandot genom att trycka på Ctrl-D, bör det returnera användar-ID, GUID och den nyinställda adressen för automatisk vidarebefordran. Till exempel:

mail:userID = "e-postanvändare1"

mail:userGUID = "A961DAFE-2FE5-4EEC-A2CB-CB6511E9B28D"

mail:fwdAddress = "mitt-användar-ID@example.com"

Om användaren inte finns returneras följande meddelande:

mail:error = "användaren hittades inte"

Om du vill inaktivera automatisk vidarebefordran för ett konto

Använd samma kommandon som ovan, men med ett tomt adressvärde:

sudo serveradmin command mail:command = setAutoForward mail:userID = mailuser1 mail:fwdAddress = ""

Tryck på Ctrl-D för att slutföra kommandot.

Svaret kommer att vara detsamma som ovan men mail:fwdAddress kommer att vara tom. Exempel:

mail:userID = "e-postanvändare1"

mail:userGUID = "A961DAFE-2FE5-4EEC-A2CB-CB6511E9B28D"

mail:fwdAddress = ""

Om ett felaktigt ID användes eller inte finns returneras följande meddelande:

mail:error = "användaren hittades inte"

Om du vill se vilka konton som för närvarande vidarebefordras automatiskt

Kör detta kommando:

sudo serveradmin command mail:command = getAutoForward

Kommandot returnerar en lista över användar-GUID:er och adresserna för automatisk vidarebefordran. Till exempel:

$ sudo serveradmin command mail:command = getAutoForward

mail:1080C8CF-5432-4302-B3B7-0EEFB79106AD:fwdAddress = "my-userID-1@example.net"

mail:2DD1FB33-340F-408F-8C2A-D77B0A2431C7:fwdAddress = "my-userID-2@example.net"

Läs mer

Som ett alternativ kan du också använda kommandot set_user_mail_opts. Se man set_user_mail_opts för användning och alternativ.