Parkoppla Apple Remote med din dator

Läs om hur du parkopplar din Apple Remote med din dator.

Om du har flera Mac-datorer eller en Apple TV som använder Apple Remote, eller andra enheter med integrerad infraröd (IR) mottagning, i samma rum, kan du parkoppla din Apple Remote med en specifik Apple-enhet. Då stör den inte andra Apple- eller IR-enheter i närheten. (Exempelvis kan du en eller flera Mac-datorer, en Apple TV och en TV med fjärrkontroll i samma rum.)

Parkoppling innebär att du kan ställa in den mottagande Apple-enheten så att endast den kan styras med en fjärrkontroll. Lär dig hur du parkopplar din Apple Remote.

Parkoppla din fjärrkontroll med din Mac-dator:

1. Logga in som administratör på din Mac.

2. Ställ dig nära din Mac (cirka 10 cm avstånd).

3. Rikta fjärrkontrollen mot den infraröda sensorn på framsidan av din Mac.

4. Tryck in och håll knapparna Meny och Nästa/snabbspolning framåt intryckta samtidigt på fjärrkontrollen i fem sekunder.

5. Din Apple Remote är nu parkopplad med din dator. Under några sekunder bör du se ett lås som ser ut som en kedjelänk i mitten på din skärm.

Ta bort en parkoppling mellan fjärrkontrollen och din Mac:

1. Välj Systeminställningar från Apple-menyn () i menyraden överst till vänster.

2. Välj Säkerhet från menyn Innehåll.

3. Klicka på låset och ange vid behov ditt administratörslösenord.

4. Klicka på Ta bort parkoppling i rutan Säkerhet.

Använd rutan Säkerhet i Systeminställningar för att stänga av (eller på) den infraröda (IR) mottagningen på din Mac. Gör så här:

1. Välj Systeminställningar från Apple-menyn () i menyraden överst till vänster.

2. Välj Säkerhet från menyn Innehåll.

3. Klicka på låset och ange vid behov ditt administratörslösenord.

4. Klicka på knappen Avancerat i det nedre högra hörnet i OS X Lion 10.7 eller senare.

5. Markera kryssrutan Avaktivera infraröd mottagning för fjärrkontroll.

6. Klicka på OK i OS X Lion 10.7 eller senare.