Saxmekanism

Välj lämplig tangentbordskarta nedan:

Obs! Borttagnings- och återmonteringsstegen för saxmekanismtangenter är desamma för alla modeller.

Kartor

• Varje symbol på kartorna nedan motsvarar en symbol i diagrammet saxmekanismens identifieringskarta och saxpåsen.

• Blått visar var klämmorna finns, och grönt var byglarna finns.

MacBook Air (M1, 2020)

ANSI

ISO

JIS

MacBook Pro (13 tum, M1, 2020 och 13 tum, M2, 2022)

ANSI

ISO

JIS

MacBook Air (M2, 2022) eller senare och MacBook Pro (14 tum och 16 tum, 2021) eller senare

ANSI

ISO

JIS

Borttagning

Viktigt

• Ta inte bort en saxmekanism om den inte är skadad. Du hittar rätt ersättning i Identifiering av saxmekanism.

• Observera saxmekanismens riktning innan du tar bort den.

1. Använd det svarta petverktyget för att frigöra saxstiften från de nedre krokarna.

2. Använd en pincett för att lyfta saxmekanismen ur brunnen.

3. Inspektera tangentbrunnen:

• När du trycker ned och släpper kupolen ska den skjutas upp igen. Om kupolen är skadad eller inte är centrerad byter du ut det övre höljet.

• Om en nedre krok är böjd försöker du att böja tillbaka den till en 90-graders vinkel.

• Om en övre krok är böjd använder du en spetstång för att räta ut den.

• Om någon nedre eller övre krok är trasig eller böjd så att den inte kan repareras byter du ut det övre höljet.

Återmontering

1. Använd tryckluft för att rengöra tangentbrunnen.

• Obs! Om tryckluft inte får bort synligt skräp kan du använda det svarta petverktyget för att försiktigt få bort det.

2. Använd en ESD-säker pincett för att placera saxen i brunnen och sätta in de övre krokarna.

3. Använd det svarta petverktyget för att fästa saxstiften på de nedre krokarna. Stiftet är fastsatt enligt bilden (1). Stiftet är inte fastsatt enligt bilden (2).

4. Använd det svarta petverktyget för att försiktigt föra saxmekanismen uppåt och nedåt. Se till att saxmekanismen rör sig lätt och ligger helt plant när den är släppt.

Identifiering av saxmekanism

Matcha saxmekanismen mot etiketten för att identifiera rätt ersättning. Byt inte ut en saxmekanism om den inte är trasig.

A1

B1

C1

D1

E1

F1

G1

H1

I1

J1

K1

L1

Endast MacBook Air (M1, 2020)