Mac OS X: Montera delade mappar med hjälp av en webbadress som börjar med afp:// eller kommandot mount_afp

Du kan montera en delad volym på en AFP-server med en webbadress i stil med afp://myserver.mydomain.com/Sharepoint/Folder. Ett annat alternativ är att du i Terminal använder kommandot mount_afp.

När du klickar på en webbadress i stil med afp://myserver.mydomain.com/Sharepoint/Folder i Mail-appen eller Safari monterar Finder volymen med namnet Sharepoint på AFP-servern myserver.mydomain.com och öppnar ett fönster som visar innehållet i katalogen med namnet Mapp. Om du drar texten i webbadressen till skrivbordet skapas en AFP-länk som du kan dubbelklicka på för att öppna mappen.

Kommandot mount_afp kan användas i ett Terminal-fönster eller kommandoskript för att montera en delad mapp på en AFP-server. Skriv följande kommando i ett Terminal-fönster för mer information:

man mount_afp

Läs mer

Information om Mac OS X 10.6 till och med 10.6.6

Sökvägen där den delade mappen är monterad är en annan i Mac OS X 10.6 till och med 10.6.6 jämfört med andra versioner av Mac OS X.

En webbadress som pekar på en fil på servern (till exempel afp://myserver.mydomain.com/Sharepoint/Folder/File.txt) kommer inte att fungera. Problemet har åtgärdats i Mac OS X 10.6.7 och senare.

I Mac OS X 10.6 till och med 10.6.6 monteras mappen om målet för webbadressen eller kommandot mount_afp är en mapp i Sharepoint. I Mac OS X 10.0 till och med 10.5 och Mac OS X 10.6.7 och senare (inklusive OS X Lion) är det Sharepoint som monteras.

Exempel: afp://myserver.mydomain.com/Sharepoint/Folder

När du klickar på den här länken i Mac OS X 10.0 till och med 10.5 samt 10.6.7 och senare monterar Finder volymen i Sharepoint. Den lokala sökvägen till den delade mappen blir /Volumes/Sharepoint/Folder/.

När du klickar på den här länken i Mac OS X 10.6 till och med 10.6.6 monterar Finder undermappen. Den lokala sökvägen till den delade mappen blir /Volumes/Folder/.

Exempel:

mount_afp afp://myserver.mydomain.com/Sharepoint/Folder /Volumes/mntpnt

I Mac OS X 10.5 och 10.6.7 eller senare monteras volymen Sharepoint på /Volumes/mntpnt med det kommandot. Den lokala sökvägen till den delade mappen blir /Volumes/mntpnt/Folder/.

I Mac OS X 10.6 till och med 10.6.6 monteras undermappen på /Volumes/mntpnt med det här kommandot. Den lokala sökvägen till den delade mappen blir /Volumes/mntpnt/.