Hanterad klient: Så här anpassar du meddelandet som visas av skärmsläckaren Computer Name i inloggningsfönstret

Med OS X 10.6 eller senare kan du använda skärmsläckaren Computer Name i inloggningsfönstret för att visa ett anpassat meddelande.

Använd följande steg för att hantera och aktivera skärmsläckaren Computer Name så att den visas i inloggningsfönstret.

Tips! Om du använder bläddra till /System/Library/Screen Savers/ kan du se andra skärmsläckare som "FloatingMessage.saver". Denna skärmsläckare är inte utformad för användning i inloggningsfönstret. Använd "Computer Name.saver" istället.

Använda Profilhanteraren

1. I Profilhanteraren väljer du den enhet eller enhetsgrupp som du vill hantera.

2. Klicka på fliken Inställningar.

3. Klicka på knappen Redigera för att redigera profilen.

4. Välj inloggningsfönstrets nyttolast från OS X-avsnittet.

5. Om du inte har konfigurerat inställningar för denna nyttolast klickar du på knappen Konfigurera.

6. Klicka på fliken Alternativ.

7. Markera kryssrutan bredvid alternativet Starta skärmsläckare efter: X minuter.

8. Markera kryssrutan bredvid "Använd skärmsläckarmodul vid sökväg:" och ange följande sökväg:

• /System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/Computer Name.saver

9. Klicka på OK för att stänga redigeringsvyn.

10. Klicka på Spara för att spara ändringarna.

Kör följande Terminal-kommando på systemet för att anpassa meddelandet som visas av skärmsläckaren Computer Name:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.ScreenSaver.Basic MESSAGE "Math Lab"

Ersätt "Math Lab" med ditt anpassade meddelande.

Använda Workgroup Manager

1. I Workgroup Manager väljer du den dator eller datorgrupp du vill hantera.

2. Klicka på Inställningar i det övre verktygsfältet.

3. Klicka på fliken Översikt.

4. Klicka på knappen Logga in.

5. Klicka på fliken Alternativ.

6. Välj att hantera inställningarna ”Alltid”.

7. Markera kryssrutan bredvid "Starta skärmsläckare efter: X minuter".

8. Ange följande sökväg för att använda skärmsläckarmodulen Computer Name:

• /System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/Computer Name.saver

9. Välj Tillämpa nu för att spara ändringarna.

Kör följande Terminal-kommando på systemet för att anpassa meddelandet som visas av skärmsläckaren Computer Name:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.ScreenSaver.Basic MESSAGE "Math Lab"

Ersätt "Math Lab" med ditt anpassade meddelande.

Konfigurerar lokalt

Du kan utföra följande tre kommandon på OS X 10.6 eller senare för att ställa in vilotiden till fem minuter, specificera skärmsläckarmodulen Computer Name och anpassa meddelandet som "Math Lab" (byt ut Math Lab vid behov):

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowIdleTime 300

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowModulePath "/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/Computer Name.saver"

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.ScreenSaver.Basic MESSAGE "Math Lab"

Anteckningar

• loginWindowIdleTime definierar tiden i sekunder.

• loginWindowModulePath definierar filsystemets sökväg till en skärmsläckarmodul.

• MEDDELANDE definierar det anpassade meddelandet.