OS X: Konfigurera en skärmsläckare som ska visas i inloggningsfönstret

Läs om hur du konfigurerar en skärmsläckare så att den visas i inloggningsfönstret med OS X v10.6 och senare.

Ange en skärmsläckare för inloggningsfönstret

Du kan använda någon av metoderna nedan för att aktivera och konfigurera den här funktionen.

Använda Profilhanteraren i OS X Server

1. I Profilhanteraren väljer du den enhet eller enhetsgrupp som du vill hantera.

2. Klicka på fliken Inställningar.

3. Klicka på knappen Redigera för att redigera profilen.

4. Välj inloggningsfönstrets nyttolast under avsnittet OS X.

5. Om du inte har konfigurerat inställningar för denna nyttolast klickar du på knappen Konfigurera.

6. Klicka på fliken Alternativ.

7. Markera kryssrutan bredvid alternativet Starta skärmsläckare efter: X minuter.

8. Markera kryssrutan bredvid Använd skärmsläckarmodul vid sökväg: och ange en sökväg till en skärmsläckarmodul.

9. Klicka på OK för att stänga redigeringsvyn.

10. Klicka på Spara för att spara ändringarna.

Använda Workgroup Manager i OS X Server

1. I Workgroup Manager väljer du den dator eller datorgrupp som du vill hantera.

2. Klicka på Inställningar i det övre verktygsfältet.

3. Klicka på fliken Översikt.

4. Klicka på Logga in.

5. Klicka på fliken Alternativ.

6. Välj att hantera inställningarna ”Alltid”.

7. Markera kryssrutan bredvid alternativet Starta skärmsläckare efter: X minuter.

8. Klicka på ellipsknappen (…) för att välja en skärmsläckare.

9. Klicka på Utför nu.

Konfigurera lokalt med Terminal

1. Öppna Terminal (finns i /Program/Verktygsprogram).

2. Följande två Terminal-kommandon ställer in vilotiden till 5 minuter (300 sekunder) och specificerar Arabesque-skärmsläckarmodulen. Du kan ändra tidsperioden genom att justera siffran, vilket är 300 sekunder. Du kan ändra Arabesque.qtz till en annan skärmsläckare om du vill.

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowIdleTime 300

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowModulePath "/System/Library/Screen Savers/Arabesque.qtz"

Skärmsläckare som kan visas i inloggningsfönstret

Av säkerhetsskäl finns det begränsningar för vilka skärmsläckare som kan användas från inloggningsfönstret. Skärmsläckare som fungerar i inloggningsfönstret omfattar:

• Apples skärmsläckarmoduler: skärmsläckare från tredje part eller anpassade skärmsläckare stöds inte i inloggningsfönstret

• Bland Quartz Composer-skärmsläckare kan endast Arabesque, Shell och Spectrum användas

• .slideSaver-paket är tillåtna

Dessa typer av skärmsläckare är inte tillåtna i inloggningsfönstret:

• Tredje part eller anpassade skärmsläckare

• RSS-flöden

• iPhoto/Aperture-album

• Slumpmässiga och blandade skärmsläckare

• iTunes Artwork-skärmsläckare

Om en skärmsläckarmodul som inte stöds väljs visas Flurry-skärmsläckarmodulen istället.

Information om hur du visar ett anpassat meddelande med hjälp av skärmsläckaren i inloggningsfönstret finns i Hanterad klient: Så här anpassar du meddelandet i skärmsläckaren Computer Name vid inloggningsfönstret.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.