Använda Windows 8.1 på din Mac-dator med Boot Camp

Du kan använda Boot Camp-assistenten för att installera Windows 8 på Mac-modeller som stöds och som har OS X Yosemite, OS X El Capitan eller macOS Sierra installerat.

Systemkrav

Du behöver stödmjukvara (drivrutiner) installerat med Boot Camp för att använda Windows 8.1. Den här mjukvaran hämtas automatiskt när du använder Boot Camp-assistenten. Boot Camp har stöd för 64-bitarsversioner av Windows 8.1 Home och Windows 8.1 Pro när det används på Mac-datorer som stöds.

Windows 8.1 är tillgängligt från Microsoft som en ISO-fil eller en installations-DVD. Du behöver en ISO-fil av den fullständiga 64-bitars installationsversionen av Windows 8.1-installeraren för att installera Windows på din Mac. Om du inte har en ISO-fil kan du använda Skivverktyg till att skapa en från din installations-DVD för Windows.

Installera Windows 8.1 första gången

Använd dessa steg om du installerar Windows på din Mac första gången.

1. Använd listan i slutet av den här artikeln till att kontrollera att din Mac har stöd för Windows 8.1.

2. Kontrollera om det finns mjukvaruuppdateringar för att se till att macOS, din fasta Mac-mjukvara och Boot Camp-assistenten är uppdaterade.

3. Öppna Boot Camp-assistenten från mappen Verktygsprogram (eller använd Spotlight för att hitta den).

4. Använd Boot Camp-assistenten för att installera en ny kopia av Windows.

Installera en uppgradering till Windows 8.1

Om du har en tidigare version av Windows som redan är installerad på din Mac kan du använda dessa steg för att uppgradera till Windows 8.1:

Uppgradera från 64-bitarsversioner av Windows

Du kan uppgradera befintliga 64-bitarsinstallationer av Windows 7 eller 8 till Windows 8.1. För det krävs minst 10 GB ledigt diskutrymme på din Windows-partition:

1. Starta Mac-datorn från macOS.

2. När Mac-skrivbordet visas väljer du App Store från Apple-menyn. Klicka på fliken Uppdateringar i App Store-fönstret för att kontrollera om det finns programuppdateringar. Se till att macOS och din fasta Mac-mjukvara är uppdaterade.

3. Starta din Mac från den version av Windows du för närvarande har installerat.

4. Öppna Apple Software Update för Windows och installera tillgängliga uppdateringar.

5. Du kan använda Windows-installeraren till att uppgradera Windows.

6. När installationen har slutförts öppnar du Apple Software Update för Windows igen och installerar tillgängliga uppdateringar så att du ser till att Windows-stödmjukvara (drivrutiner) för Boot Camp är uppdaterade. Din Mac-dator kanske startas om en eller flera gånger som en del av drivrutinsinstallationen.

Om meddelandet Avinstallera USB 3.0 eXtensible Host Controller Drive visas under installationen ska du inte avinstallera drivrutinen. Läs i stället Varningsmeddelandet Windows 8: Avinstallera USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver vid uppgradering från Windows 7.

Uppgradera från 32-bitarsversioner av Windows

Om du har en 32-bitarsinstallation av Windows på din Mac behöver du säkerhetskopiera viktiga filer så att du kan ta bort den befintliga Windows-partitionen och installera en 64-bitarsversion av Windows.

1. Säkerhetskopiera alla viktiga filer från din Windows-partition.

2. Använd Boot Camp-assistenten för att ta bort den befintliga Windows-partitionen.

3. Använd Boot Camp-assistenten för att installera en 64-bitarsversion av Windows 8.1 på din Mac.

4. När du har installerat Windows kopierar du tillbaka dina viktiga filer på Windows-enheten.

Mac-funktioner du kan använda i Windows 8.1

Boot Camp 6 har stöd för följande funktioner på din Mac i Windows 8.1:

Du kan installera Windows 8.1 på en intern enhet på din Mac-dator. Boot Camp-assistenten gör det lättare för dig att skapa en partition på din enhet som är kompatibel med Windows. När du installerar Windows på en Mac som har en Fusion Drive skapas Windows-partitionen på den mekaniska hårddisken i Fusion Drive (inte SSD-enheten). Microsoft BitLocker är inte kompatibel med Boot Camp-volymer.

När du installerar Windows kan du installera den senaste versionen av iTunes för Windows för att lyssna på musik och spela upp videor. Du behöver auktorisera iTunes i Windows för att spela upp musik eller videor som du har köpt från iTunes Store.

Om vissa funktioner inte fungerar när du startar Mac från Windows 8.1 provar du att installera om Boot Camp-supportmjukvaravara med hjälp av Boot Camp-assistenten.

Mac-modeller du kan använda med Windows 8.1

Dessa Mac-modeller har stöd för 64-bitarsversioner av Windows 8.1 när det installeras med Boot Camp. Använd Om den här datorn för att ta reda på din Mac-modell och titta i den här listan för att se om den har stöd för Windows 8.1:

MacBook Pro

• MacBook Pro (Retina-skärm, 15 tum, mitten av 2015)

• MacBook Pro (Retina-skärm, 13 tum, tidigt 2015)

• MacBook Pro (Retina-skärm, 15 tum, mitten av 2014)

• MacBook Pro (Retina, 13 tum, mitten av 2014)

• MacBook Pro (Retina-skärm, 15 tum, sent 2013)

• MacBook Pro (Retina-skärm, 13 tum, sent 2013)

• MacBook Pro (Retina-skärm, 15 tum, tidigt 2013)

• MacBook Pro (Retina-skärm, 13 tum, tidigt 2013)

• MacBook Pro (Retina-skärm, 13 tum, sent 2012)

• MacBook Pro (Retina-skärm, mitten av 2012)

• MacBook Pro (13 tum, mitten av 2012)

• MacBook Pro (15 tum, mitten av 2012)

• MacBook Pro (17 tum, sent 2011)

• MacBook Pro (17 tum, tidigt 2011)

• MacBook Pro (15 tum, sent 2011)

• MacBook Pro (15 tum, tidigt 2011)

• MacBook Pro (13 tum, sent 2011)

• MacBook Pro (13 tum, tidigt 2011)

• MacBook Pro (15 tum, mitten av 2010)

• MacBook Pro (17 tum, mitten av 2010)

MacBook Air

• MacBook Air (13 tum, tidigt 2015)

• MacBook Air (11 tum, tidigt 2015)

• MacBook Air (13 tum, tidigt 2014)

• MacBook Air (11 tum, tidigt 2014)

• MacBook Air (13 tum, mitten av 2013)

• MacBook Air (11 tum, mitten av 2013)

• MacBook Air (13 tum, mitten av 2012)

• MacBook Air (11 tum, mitten av 2012)

• MacBook Air (13 tum, mitten av 2011)

• MacBook Air (11 tum, mitten av 2011)

iMac

• iMac (Retina-skärm 5K, 27 tum, sent 2015)

• iMac (Retina-skärm 4K, 21,5 tum, sent 2015)

• iMac (21,5 tum, sent 2015)

• iMac (Retina 5K, 27 tum, mitten av 2015)

• iMac (Retina-skärm 5K, 27 tum, sent 2014)

• iMac (21,5 tum, mitten av 2014)

• iMac (27 tum, sent 2013)

• iMac (21,5 tum, sent 2013)

• iMac (21,5 tum, tidigt 2013)

• iMac (27 tum, sent 2012)

• iMac (21,5 tum, sent 2012)

• iMac (21,5 tum, sent 2011)

• iMac (27 tum, mitten av 2011)

• iMac (21,5 tum, mitten av 2011)

• iMac (27 tum, mitten av 2010)

Mac mini

• Mac mini (sent 2014)

• Mac mini Server (sent 2012)

• Mac mini (sent 2012)

• Mac mini Server (mitten av 2011)

• Mac mini (mitten 2011)

Mac Pro

• Mac Pro (sent 2013)

• Mac Pro (mitten av 2012)

• Mac Pro (mitten av 2010)

• Mac Pro (tidigt 2009)

Boot Camp har inte stöd för RAID-konfigurationer.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.