Ansluta till äldre AFP-tjänster

Läs om hur du aktiverar äldre autentiseringsmetoder för AFP-klienten i OS X Lion eller senare, så att du kan ansluta till äldre AFP-servrar.

Äldre, mindre säkra autentiseringsmetoder är inte aktiverade som standard i OS X Lion och senare. Du kan aktivera en eller flera av dessa metoder för att stödja äldre enheter eller protokoll genom att följa dessa steg:

1. Öppna Terminal.

2. Kör följande kommandon:

sudo chmod o+w /Library/Preferences sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_host_prefs_version -int 1

3. Etablera en AFP-anslutning till ett annat system så att inställningsfilen för AFP-klienten fylls i med standarduppsättningen värden. Obs! Du måste ansluta som registrerad användare, inte som gäst.

4. Kör följande kommando för att se en lista över de avaktiverade metoderna för användarautentisering (UAM):

defaults read /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams

5. Som standard är de avaktiverade UAM-metoderna ”Cleartxt Passwrd”, ”MS2.0”, ”2-Way Randnum exchange” och ”DHCAST128”. Obs! Om du inte ser någon lista startar du om datorn och upprepar steg 3.

6. Om du vill aktivera någon av dessa UAM tar du bort den från listan över avaktiverade UAM. Det här kommandot aktiverar till exempel DHCAST128 genom att ta bort det från listan över avaktiverade autentiseringsmetoder:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams -array "Cleartxt Passwrd" "MS2.0" "2-Way Randnum exchange"

7. När de önskade ändringarna har gjorts återskapar du behörigheterna för mappen Inställningar med följande kommando:

sudo chmod o-w /Library/Preferences

Läs mer

Om du vill ångra ändringarna som beskrivs ovan kan du antingen radera filen /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient eller använda följande kommando för att åter avaktivera standarduppsättningen av äldre UAM:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams -array "Cleartxt Passwrd" "MS2.0" "2-Way Randnum exchange" "DHCAST128"