Om SuperDrive Firmware-uppdatering 3.0

Den här uppdateringen åtgärdar ljud från den optiska diskenheten under väckning från viloläget på din Mac-dator.

Läs mer om hur du installerar SuperDrive Firmware-uppdatering 3.0 på en Intel-baserad Macintosh-dator.

Uppdateringen kräver att följande EFI Firmware-uppdateringar installeras först:

iMac EFI Firmware-uppdatering 1.4

Mac mini EFI Firmware-uppdatering 1.2

MacBook EFI Firmware-uppdatering 1.4

MacBook Pro EFI Firmware-uppdatering 1.8

Obs! Vissa USB- och FireWire-enheter kan förhindra att uppdateringar av den fasta programvaran installeras korrekt. Koppla från enheter som inte är nödvändiga och använd endast tangentbord och mus från Apple när du genomför uppdateringen.

1. Avsluta alla öppna program och hämta och installera sedan uppdateringen av den fasta programvaran.

2. En skivavbild med ett installationsprogram överförs till mappen Hämtningar eller till den plats som har angetts på fliken Allmänt under Safari > Inställningar. Om du hämtar skivavbilden via Safari, varnar Safari dig om att skivavbilden innehåller ett program. Klicka på OK när du vill fortsätta.

3. Om du har aktiverat alternativet Öppna säkra filer efter hämtning i Safari-inställningarna monteras skivavbilden automatiskt på skrivbordet. Om alternativet inte är aktiverat måste du dubbelklicka på skivavbilden för att den ska monteras.

4. Dubbelklicka på filen SuperDriveFWU.pkg i den monterade skivavbilden när du vill starta uppdateringen av den fasta programvaran.

5. Ett välkomstmeddelande visas. Klicka på Fortsätt. Om meddelandet ”Datorn behöver inte den här uppdateringen” visas behöver uppdateringen inte installeras på datorn. Kontrollera att du har installerat de nödvändiga EFI Firmware-uppdateringarna ovan. Mer om hur du kontrollerar EFI Firmware finns i Uppdateringar av EFI- och SMC-programvara för Intel-baserade Mac-datorer.

6. Ett standardinstallationsfönster visas. Klicka på Installera för att installera uppdateringen av SuperDrive i mappen /Program/Verktygsprogram.

7. Ange administratörslösenordet för datorn. Klicka på OK.

8. Ett meddelande om att installationen har slutförts visas. Klicka på Stäng.

9. Gå till uppdateringsfönstret för SuperDrive. Om du har flera fönster öppna på skärmen, kan det finnas bakom andra fönster. Läs anvisningarna på skärmen och klicka på Uppdatera om du vill installera den nya fasta programvaran på den optiska diskenheten.

• Viktigt! Se till att du inte kopplar ur, stänger av eller startar om datorn medan uppdateringen pågår.

10. En förloppsindikator visas i uppdateringsfönstret för SuperDrive. När uppdateringen är slutförd stängs uppdateringsfönstret för SuperDrive och ett meddelande om att uppdateringen lyckades visas. Klicka på Starta om så att datorn startas om.

11. Om uppdateringen av den fasta programvaran avbröts, görs ett nytt försök att installera uppdateringen automatiskt nästa gång datorn startas. Dra inte ur sladden till datorn under tiden. Datorn startas om automatiskt när installationen av SuperDrive-programvaran har slutförts.

12. Kontakta supporten om det inte går att starta om datorn.

• Viktigt! Hårddisken på Intel-baserade Mac-datorer måste formateras med GUID-partitionsschemat för att den fasta programvaran ska kunna uppdateras. Intel-baserade iMac-datorer levereras så. Om du har formaterat om hårddisken ska du kontrollera vilket schema hårddisken använder innan du uppdaterar den fasta programvaran. Läs Uppdateringar av fast programvara på Intel-baserade Mac-datorer kräver ett GUID-partitionsschema för mer information. Om du uppdaterar på en hårddisk som använder ett annat formateringsschema än GUID-partitionsschemat går det inte att genomföra uppdateringen.

Läs mer

Följande steg hjälper dig att kontrollera om uppdateringen är nödvändig för din Mac-dator och om installationen lyckades:

1. I Apple-menyn () uppe till vänster i menyraden väljer du Om den här datorn.

2. Klicka på Mer info och välj sedan Serial-ATA i avsnittet Hårddisk i Systeminformation.

3. Välj posten DVD och kontrollera versionsfältet i det undre fönstret.

• Uppdateringen är nödvändig på iMac-datorer med version KA15 eller 2AHG. Om installationen av uppdateringen lyckades på iMac-datorn står det KA16 eller 2AHH i versionsfältet.

• Uppdateringen är nödvändig på Mac mini-datorer med version 2AHF. Om installationen av uppdateringen lyckades på Mac mini-datorn står det 2AH1 i versionsfältet.

• Om du ser versionsnummer KA14, KA19, SA15, SA17, 1APF, KK07 eller CP06 på din MacBook-dator, så behöver den uppdateras. Om uppdateringen lyckades på din MacBook visas KB19, SA18, 1APG, KK08 eller CP08 i fältet.

• Om du ser versionsnummer KA14, KA19 eller SA17 på din MacBook Pro, behöver den uppdateras. Om uppdateringen lyckades på din MacBook Pro visas KB19 eller SA18 i fältet.

Läs om vad du ska göra om du inte kan installera SuperDrive Firmware-uppdateringen 3.0.