iBooks Author: Filer som sparats automatiskt kan vara större än förväntat

Vissa användare kan märka att deras iBooks Author-filer (.iba) är större än förväntat i OS X Lion 10.7.4 och tidigare på grund av hur Lions autospara-funktion lagrar information om tidigare versioner av filen.

Uppdatera till den senaste versionen av OS X.

När du har uppdaterat mjukvaran minskar inte storleken på dina befintliga iBooks Author-filer, men ytterligare ändringar och nya filer kommer inte att få samma problem med filstorlek. Om du har ont om diskutrymme kan du frigöra en del av det här utrymmet genom att duplicera iBooks Author-filen i Finder och sedan radera originalet. Tidigare versionsinformation för den här filen tas bort och den nya versionen kommer att använda mindre hårddiskutrymme.

Obs! Detta påverkar inte versionsinformation som används av iBooks Author när du publicerar eller exporterar din bok.