Numbers 09: Lägga till en tabell

De flesta mallar innehåller en eller flera fördefinierade tabeller, men du kan lägga till tabeller i ditt Numbers-kalkylblad.

Här följer sätt att lägga till en tabell:

• Klicka på Tabeller i verktygsfältet och välj en fördefinierad tabell från popupmenyn.

• Du kan lägga till dina egna fördefinierade tabeller till popupmenyn.

• Välj Infoga > Tabell och välj typ av tabell.

• Om du vill skapa en ny tabell baserad på en cell eller flera intilliggande celler i en befintlig tabell, markerar du cellen eller cellerna och drar sedan markeringen till en tom plats på bladet. Håll ned Alternativ-tangenten medan du drar för att behålla värden i de markerade cellerna i den ursprungliga tabellen.

• Om du vill skapa en ny tabell baserad på en hel rad eller kolumn i en befintlig tabell klickar du på referensfliken som är kopplad till raden eller kolumnen, trycker på referensfliken, drar raden eller kolumnen till en tom plats på bladet och släpper sedan fliken. Håll ned Alternativ-tangenten medan du drar för att behålla värden i kolumnen eller raden i den ursprungliga tabellen.