Fastställa version av Boot ROM eller fast mjukvara

I den här artikeln beskriver vi hur du avgör vilken version av Boot ROM eller fast mjukvara som finns på Apple-datorer som lanserats efter 1998.

Det finns två sätt att kontrollera Boot ROM-versionen.

Med Apple Systeminformation 2.1.2 eller senare får du versionsinformation för Boot ROM. Om du vill visa versionsinformationen väljer du Om systeminformation i Apple-menyn. På fliken Systeminformation under valet Produktionsinformation visas följande information:

(EXEMPEL)

Produktionsinformation

ROM-version: $77D.44B5

Boot ROM-version: 1.1f4

Mac OS ROM-filversion: 1.3

Serienummer: XB00000000XXX-XXX

Mjukvarupaket: 694-1137

Beställningsnummer: Ej tillämpligt

Den version av Apple Systeminformation som levererades med återförsäljarpaket eller uppdateringar för Mac OS 8.5 och 8.5.1 innehåller inte den här informationen. Mac OS 8.6 innehåller version 2.2 som har den här informationen under systeminformationen. För datorer som inte har rätt versioner av Apple Systeminformation behöver du kontrollera ROM-versionen i Open Firmware (öppen fast mjukvara). Så här visar du versionsinformationen:

1. Stäng av.

2. Starta datorn och håll ned cmd-opt-o-f

3. Boot ROM-versionen visas högst upp på skärmen.

4. Skriv ”bye” följt av