OS X: Tillbaka till min Mac kräver en AirPort-basstation eller en UPnP-kompatibel router från tredje part

Läs om hur du använder Tillbaka till min Mac med en AirPort-basstation eller UPnP-kompatibel router från tredje part.

För den bästa användarupplevelsen med Tillbaka till min Mac ska du använda OS X Mountain Lion eller OS X Lion v10.7.5 eller senare (använd Programuppdatering för att hämta och installera de senaste uppdateringarna). Se också till att din router har stöd för NAT-PMP (NAT Port Mapping Protocol) eller UPnP (Universal Plug and Play) och att den är aktiverad.

Funktionen Tillbaka till min Mac i OS X är utformad för att fungera sömlöst med kompatibla AirPort-basstationer. Se till att din AirPort-mjukvara är uppdaterad. Den sömlösa integrationen uppnås genom användning av NAT-PMP-teknik (NAT Port mapping Protocol), som gör att din dator automatiskt kan konfigurera din AirPort-basstation för att tillhandahålla tjänster mellan ditt lokala nätverk och internet.

Vissa internet-routrar från tredje part använder en teknik som kallas UPnP (Universal Plug and Play), som liknar NAT-PMP. Tillbaka till min Mac fungerar med både NAT-PMP och UPnP.

Om Tillbaka till min Mac inte fungerar

Följ dessa instruktioner för att aktivera Tillbaka till min Mac i AirPort-verktyg 6.x

1. Öppna AirPort-verktyget (i /Program/Verktygsprogram).

2. Hitta rätt basstation och klicka på dess symbol.

3. Välj Redigera i popup-menyn.

4. Klicka på plusknappen i avsnittet Tillbaka till min Mac.

5. Ange ditt iCloud-användarnamn och -lösenord och logga sedan in.

6. Klicka på Uppdatera för att spara ändringar.

7. Basstationens symbol kommer att bli nedtonad och dess status kommer att var ”Uppdaterar...” tills basstationen har konfigurerats. Avsluta AirPort-verktyget när processen är klar.

Om Tillbaka till min Mac inte fungerar och du använder en router från tredje part kontrollerar du att UPnP är aktiverat. Se enhetens dokumentation eller kontakta tillverkaren för information om hur du aktiverar UPnP.

Läs mer

Mer information om hur du ställer in Tillbaka till min Mac finns i Använda och felsöka Tillbaka till min Mac.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.