Vanliga frågor om Mac Bluetooth-headset

Här finns svar på vanliga frågor om hur du använder Bluetooth-headset med en Mac-dator.

Hur ställer jag in ett Bluetooth-headset med Mac-datorn?

Om du har en Bluetooth-modul installerad på din Mac, eller om du använder en USB-Bluetooth-adapter, kan du använda ett trådlöst Bluetooth-headset för inkommande och utgående ljud. När du har parkopplat datorn med ett headset fungerar det som datorns mikrofon och högtalare.

Hur stänger jag av ljudet på ett Bluetooth-headset?

Information om att stänga av ljudet på ett Bluetooth-headset och om varför du kanske fortfarande kan höra ljudet trots att du har stängt av det, finns i Stänga av ljudet på ett Bluetooth-headset.

Vad beror det på om jag hör störningsljud i mitt Bluetooth-headset?

Andra trådlösa enheter kan orsaka störningar som kan ge missljud eller andra problem med ditt Bluetooth-headset. Mer information hittar du i Störningsljud på Bluetooth-headset.

När jag väcker datorn från vila används de interna högtalarna och inte mitt Bluetooth-headset. Varför är det så?

När du väcker datorn återgår Bluetooth-headsetet till den förvalda ljudutgången. Om musik spelades via ett Bluetooth-headset innan datorn gick i vila spelas musiken nu genom den förvalda ljudutgången. Detta för att undvika onödig användning av batterierna i ditt Bluetooth-headset. Om du vill välja ditt Bluetooth-headset som ljudutgång igen gör du följande:

1. Öppna Systeminställningar.

2. Klicka på Ljud.

3. Klicka på fliken Ljud ut.

4. Välj ditt Bluetooth-headset från listan.

Alternativt kan du återansluta ditt headset från Bluetooth-menytillägget i menyraden.

Hur använder jag ett Bluetooth-headset med iChat?

Du kan använda ett trådlöst Bluetooth-headset som iChat-ljudingång och -utgång.

Vad kan jag göra om musen reagerar långsamt när jag använder ett Bluetooth-headset?

Om en Apple Wireless Mouse reagerar långsamt (eller felaktigt) medan du använder ett Bluetooth-headset är det möjligt att dess fasta programvara behöver uppdateras.

Vad gör jag om objekt i Bluetooth-inställningspanelen (eller menytillägget i menyraden) är nedtonade och inte tillgängliga?

Poster i inställningspanelen eller menytillägget i menyraden (inklusive headset) kan vara nedtonade och inte tillgängliga om en anpassad installation av Mac OS X som inte inkluderar BSD Subsystem har utförts på din Mac. Mer information, till exempel om hur BSD Subsystem installeras om, finns i Objekt i Bluetooth-inställningspanelen är nedtonade (inte tillgängliga).