Om uppdateringen av fast mjukvara för Mini DisplayPort till VGA-adapter

Den här uppdateringen för fast mjukvara åtgärdar eventuellt återkommande flimmer och kompatibilitetsproblem. I vissa fall kan dessa problem yttra sig som att ingen bild visas på en del externa bildskärmar när Mini DisplayPort till VGA-adaptern används på en Mac med Mini DisplayPort.

Processen har två delar:

1. Installera appen med uppdateringen av den fasta mjukvaran för Mini DisplayPort till VGA-adaptern på din hårddisk

2. Använda appen med uppdateringen av den fasta mjukvaran för Mini DisplayPort till VGA-adaptern för att uppdatera din Mini DisplayPort till VGA-adapters fasta mjukvara

Innan du börjar ska du se till att din dator är ansluten till en strömkälla.

Vissa usb- och FireWire-enheter kan förhindra att uppdateringar av fast mjukvara installeras korrekt. Om du har problem med att installera den här uppdateringen kopplar du bort enheter som inte är nödvändiga och använder endast ett Apple-tangentbord, mus, skärm, Mini DisplayPort till VGA-adapter och extern bildskärm.

Obs! Denna uppdatering kräver en Macintosh-formaterad disk eller partition, ett administratörslösenord och 29,8 MB ledigt utrymme.

Installera appen med uppdateringen av den fasta mjukvaran för Mini DisplayPort till VGA-adaptern på din dator

1. Stäng alla appar utom din webbläsare.

2. Hämta Mini DisplayPort to VGA Firmware Update. Hämtningen kommer att placera en skivavbild som innehåller ett installationsprogram i mappen Hämtade filer.

• Obs! Om du hämtar uppdateringen med Safari kommer Safari att meddela dig att en app finns i skivavbilden. Klicka på OK om du vill fortsätta. Om du har aktiverat alternativet Öppna säkra filer efter hämtning i Safari-inställningarna monteras skivavbilden automatiskt på skrivbordet. Om alternativet inte är aktiverat i Safari måste du dubbelklicka på skivavbilden för att den ska monteras.

3. Dubbelklicka på skivavbilden "Mini DP VGA Firmware Update" för att öppna den.

4. Dubbelklicka på filen MiniDPVGAFirmwareUpdate.pkg.

5. Läs välkomstskärmen och klicka sedan på Fortsätt.

6. Läs skärmen Viktig information och klicka sedan på Fortsätt.

7. När du har läst licensavtalet för mjukvara klickar du på Fortsätt.

8. Klicka på Godkänn för att godkänna licensvillkoren.

9. Välj volymen där du vill installera uppdateringen och klicka på Fortsätt. Som standard installeras den fasta mjukvaran i mappsökvägen /Applications/Utilities.

10. Kontrollera att du har tillräckligt med diskutrymme (29,8 MB) och klicka på Installera.

11. Du ombes att ange ditt administratörslösenord. Ange lösenordet och klicka på OK.

12. Som standard installeras "Mini DP VGA Update" i mappen /Applications/Utilities.

13. När mjukvaran har installerats på din hårddisk visas meddelandet "Installationen har slutförts". Klicka på Stäng.

Så här uppdaterar du fast mjukvara för din Mini DisplayPort till VGA-adapter

1. Om den inte redan körs öppnar du Mini DP VGA Firmware Update från mappen /Applications/Utilities.

2. Läs installationsanvisningarna för uppdatering av den fasta mjukvaran på skärmen och klicka sedan på Starta om.

• Obs! Appen för uppdatering av den fasta mjukvaran kan visas bakom installationsfönstret.

3. Ange ett administratörslösenord och klicka på OK.

4. Din Mac kommer att starta om och du kan höra en lång ton. Skärmen kan se svart ut i upp till en minut eller mer medan den fasta mjukvaran uppdateras. Stäng inte av Mac-datorn eller den externa bildskärmen medan detta sker. När uppdateringen är klar med att skriva den fasta mjukvaran startar den om din Mac igen.

5. När uppdateringen är klar visas ett meddelande om att den fasta mjukvaran är installerad. Klicka på Avsluta.

Din Mini DisplayPort till VGA-adapter är nu uppdaterad.

Viktigt! Om ett meddelande visas som indikerar att uppdateringsappen inte kan hitta en Mini DisplayPort till VGA-adapter som stöds, kontrollerar du följande:

• Se till att din adapter är inkopplad och ansluten till en fungerande extern bildskärm och klicka sedan på Försök igen.

• Om du fortsätter att få det här meddelandet kanske den externa bildskärmen inte fungerar med uppdateringsappen. Försök att använda en annan extern bildskärm om en sådan är tillgänglig eller ring Apple för ytterligare hjälp.

• Om uppdateringsappen rapporterar att din Mini DisplayPort till VGA-adapter redan är uppdaterad så behöver din dator inte denna uppdatering.

Om du har mer än en Mini DisplayPort till VGA-adapter som kräver den här uppdateringen ser du till att endast ansluta en åt gången.