Skapa en ny bok i iBooks Author med samma utseende och känsla som en du skapat tidigare

Läs om hur du skapar en mall, ger boken ett nytt internt ID eller duplicerar boken för att få en ny.

Om du duplicerar en befintlig bok med Arkiv > Duplicera eller genom att skapa en kopia av boken i Finder, betraktas dubbletten som samma bok som originalet i iBooks Store. Om du skickar dubbletten till iBooks Store behandlas den som en uppdatering av den befintliga boken.

Använd en av de tre metoderna nedan om du vill skapa en unik bok med samma utseende och känsla som en tidigare bok men som ska behandlas som en ny bok i iBooks Store:

Skapa en mall

Om du vill återanvända utseendet och känslan hos en bok skapar du en mall från originalet:

1. Öppna boken i iBooks Author.

2. Välj Arkiv > Spara som mall på menyraden högst upp på datorskärmen. Mallen läggs till i mallväljaren.

När du vill använda mallen:

1. Öppna iBooks Author.

2. Välj Arkiv > Ny från mallväljare i menyraden högst upp på datorskärmen.

3. Välj din nya mall.

Ge din bok ett nytt internt ID

1. Öppna boken i iBooks Author.

2. Välj Arkiv > Nollställ för iBooks Store i menyn högst upp på datorskärmen.

Med Nollställ för iBooks Store får boken som du arbetar på ett nytt internt ID (GUID). När du skickar boken till iBooks Store kopplas den till ett unikt butiks-ID (resurs-ID).

När du väljer att nollställa visas ett meddelande som frågar om du är säker på att du vill nollställa boken:

• Klicka på Nollställ för att fortsätta.

• Klicka på Avbryt för att avbryta.

• Klicka på Läs mer för att öppna den här artikeln.

Du får ingen visuell bekräftelse på att det interna ID:t har uppdaterats.

Duplicera boken som en ny bok

1. Öppna boken i iBooks Author.

2. Håll ned alternativtangenten på tangentbordet.

3. Välj Arkiv > Duplicera som ny bok i menyn högst upp på datorskärmen.

Med Duplicera som ny bok dupliceras boken som du arbetar på. Dubbletten har ett unikt internt ID (GUID). När du skickar boken till iBooks Store kopplas den till ett unikt butiks-ID (resurs-ID).

Skillnad mellan Nollställ och Duplicera

Med ”Nollställ för iBooks Store” uppdateras den aktuella boken.

Med ”Duplicera som ny bok” skapas en uppdaterad dubblett medan den aktuella boken lämnas i befintligt skick.

Läs mer

Om du väljer Arkiv > Duplicera kopieras boken utan att det interna ID:t uppdateras. Om du skickar boken till iBooks Store och tidigare har publicerat samma bok publiceras den som en uppdatering av den befintliga boken istället för som en ny.