iBooks Author: Lägga till videoinnehåll med ett spår med dold textning

Med iBooks Author kan du skapa fina Multi-Touch-böcker till iPad. För att se till att alla kan ta del av din bok kanske du vill inkludera video med dold textning.

Om du har en Scenarist-fil (en formatfil med dold textning, vanligtvis med filtillägget .scu) och en filmfil utan textning kan du infoga spåret med dold textning i filmfilen med hjälp av Compressor. Compressor kodar den till en QuickTime-fil genom följande steg:

1. Starta Compressor.

2. Väl Add File (Lägg till fil) i fönstret Batch. Välj film och öppna den för att lägga till den i projektet.

3. Välj filmfilen i Batch-fönstret. Klicka sedan på knappen Inspector (Granskaren) för att öppna fönstret Inspector (Granskaren).

4. Klicka på fliken Additional Information (Ytterligare information) i fönstret Inspector (Granskaren).

5. Klicka på knappen Choose… (Välj…) under texten Closed Caption File (Fil för dold textning).

6. Navigera till .scu-filen på din hårddisk och klicka på knappen Open (Öppna).

7. Leta reda på en iOS-kompatibel inställning i mappen Apple/Apple Devices (Apple/Apple-enheter) på fliken Settings (Inställningar).

8. Dra inställningen till filmfilen som visas i Batch-fönstret.

9. Klicka på knappen Submit (Skicka) i Batch-fönstret.

10. Ange ett namn på jobbet i bladet som visas.

11. Välj ditt kluster eller This Computer (Den här datorn) om du har ett Apple Qmaster-kluster.

12. Ställ in en prioritet.

13. Klicka på Submit (Skicka).

14. Statusen för ditt Compressor-jobb visas i fönstret History (Historik).

När jobbet är klart kan du klicka på förstoringsglassymbolen i historikfönstret om du vill visa den kodade filen i Finder. Du kan använda den här filen med iBooks Author eller publicera den i en iTunes U-kurs med Kurshanteraren.

Läs mer

Du måste börja med en Scenarist-fil (känns igen på filtillägget .scu). Du kan skapa dessa filer med tredjepartsprogram, till exempel MovieCaptioner, MacCaption och CapScribe Open. Med hjälp av dessa tredjepartsprogram kan du importera transkriptioner, redigera dem med tidsinformation, koda dold textningsdata i rätt format och infoga dold textningsdata i en QuickTime-fil innan du lägger till den i ditt iBooks Author-projekt.

Det finns även postproduktionsföretag som kan hantera hela processen med dold textning åt dig.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.