Vanliga frågor om Apple Technical Learning Administration System

Följande är vanliga frågor om Apple Technical Learning Administration System

Vad är ATLAS?

ATLAS (Apple Technical Learning Administration System) är ett utbildningshanteringssystem för personer som utför service och support till Apples produkter. Den ersätter den nuvarande webbplatsen AppleCare Service Training.

När blir den tillgänglig?

ATLAS lanseras i en stegvis distribution som börjar i mars och slutar i juni. Det finns separat kommunikation till olika servicekanaler som förklarar processen.

Hur fungerar ATLAS?

ATLAS tillhandahåller en anpassad läroplan för certifieringarna som krävs till ditt jobb. Den inkluderar obligatoriska kurser och valfria kurser. Det är möjligt att registrera sig på utbildningsevenemang online och ger åtkomst i egen takt till kurserna du behöver. Här finns också en översikt över dina slutförda kurser samt länkar till prov och certifieringsuppgifter.

Jag är halvvägs genom kurserna på den gamla webbplatsen. Hur påverkar det mina studier?

Det går att återuppta studierna på ATLAS eftersom det använder samma certifieringskurser.

Finns webbplatsen AppleCare Service Training kvar?

Webbplatsen för AppleCare Service Training avvecklas när alla Apples servicekanaler har gått över till ATLAS.

Jag har redan certifieringar. Innebär ATLAS-distributionen att jag måste börja om?

Nej, det gör den inte. Dina nuvarande certifieringar påverkas inte.

Hur får jag åtkomst till ATLAS?

Du har åtkomst till ATLAS på samma sätt som du hade åtkomst till webbplatsen AppleCare Service Training. Det går att använda GSX-länkar eller får direktåtkomst till ATLAS på https://atlaslms.apple.com.

Jag ser inte kurserna som jag brukade se på webbplatsen AppleCare Service Training. Vart tog de vägen?

ATLAS innehåller utbildning för aktuella produkter och motsvarande certifieringar. Vissa äldre kurser var inte längre aktuella och överfördes inte till ATLAS.

Vad ser jag första gången jag loggar in på ATLAS?

När du loggar in första gången visas en kort video som förklarar hur du navigerar och använder ATLAS. Sedan får du åtkomst till ATLAS hemsida.

Obs! ATLAS läser in din personliga profil och dina kurser inom 20 minuter efter första inloggningen. Efterföljande inloggningar läses in utan dröjsmål.

Hemsidan länkar till obligatoriska kurser, valfria kurser, kommande evenemang, pågående kurser med mera.

Någon jag arbetar med ser andra kurser än jag. Varför är det så?

Kurserna du har åtkomst till avgörs av vilka du redan har slutfört och vilken produkttyp du avser att arbeta med. ATLAS anpassar kursutbudet till varje individ. Det här kan innebära att en annan person ser en annan uppsättning kurser.

Hur fungerar obligatoriska kurser?

ATLAS tillhandahåller en anpassad kursuppsättning till varje användare grundat på var de arbetar och vad de gör. Obligatoriska kurser är de som behövs för att utföra arbetet. Vissa obligatoriska kurser kan ha förfallodatum för slutförande.

Vilken typ av kommande evenemang är tillgängliga för mig?

Tillgängliga evenemang beror på arbetet du utför. AppleCare schemalägger evenemang grundat på serviceproblem med Mac, iOS, Apple-system och andra ämnen.

Spårar ATLAS mina avslutade kurser?

Ja, det gör det. Det går att visa kurserna du avslutar i din utbildningshistorik. Om du påbörjar men inte avslutar en kurs ser du var du slutade när du öppnar den igen. Dessutom skickar ATLAS en post med genomförda kurser till GCX.