Boot Camp: iMac visar en svart skärm under installationen av Windows 7

När du installerar Microsoft Windows 7 på en iMac (27 tum, sent 2009) och iMac (21,5 tum, mitten av 2010) med Boot Camp kan en svart skärm visas. Detta kan hända eftersom installationsprogrammet för Windows 7 inte innehåller nödvändig grafik eller Bluetooth-drivrutiner för din Mac.

Följ stegen nedan för att hämta nödvändiga drivrutiner och installera Windows 7 på din iMac:

Obs! Om du uppgraderar från Windows Vista måste du använda Apple_Win7_Upgrade_Utility innan du börjar en uppgraderingsinstallation. Detta krävs inte för en ren installation av Windows 7.

1. Gå längst ned på Programlicensavtal för Boot Camp (USB-flashminne) och klicka på Acceptera och hämta för att godkänna licensen.

2. Filerna finns i en .zip-fil. Dubbelklicka på den för att packa upp den.

3. Anslut din usb-lagringsenhet eller ditt SD-kort.

• Obs! Din usb-lagringsenhet måste anslutas direkt till baksidan av iMac och inte till ett tangentbord eller annan HUB utan hög effekt.

4. Om usb-enheten eller SD-kortet inte har formaterats som MS-DOS (FAT), eller om du inte är säker, följer du steg A till N omedelbart nedan. Annars går du till steg 5.

• Viktigt! Dessa steg kommer att radera innehållet på usb-lagringsenheten eller SD-kortet, säkerhetskopiera alla viktiga filer som finns på den till en annan disk.

1. Välj Gå > Verktyg.

2. Öppna Skivverktyg.

3. Välj usb-enheten till vänster i fönstret Diskverktyg.

4. Klicka på fliken Partitioner.

5. Välj antalet partitioner från menyn Volymschema. Om du inte kan välja antalet partitioner kanske du försöker partitionera din startskiva.

6. Klicka på Alternativ.

7. Klicka på "Master Boot Record".

8. Klicka på OK.

9. Klicka på fliken Format.

10. Välj MS-DOS (FAT).

11. Namnge skivan MBRFAT.

12. Klicka på Använd.

13. Klicka på Partition.

14. När processen är klar avslutar du Skivverktyg.

5. Dra "Drivers" och "AutoUnattend.xml" från mappen iMac_Late_2009_2010_ Win7_Drivers, som utökades i steg 2, till symbolen för usb- eller SD-kortenheten för att kopiera filerna till den. Kopiera dem inte till några undermappar.

6. Starta Boot Camp-assistenten.

7. Välj en partitionsstorlek och klicka på Partition.

8. När partitioneringen är klar klickar du på "Starta installationen" och sätter in din installations-dvd för Windows 7. Din dator kommer att starta om.

9. Följ installationsanvisningarna för Windows på skärmen. Om detta är en ny installation ska du komma ihåg att använda Windows-installationsprogrammet för att formatera BOOTCAMP-partitionen. Du måste klicka på Drive Options (Avancerat) för att se ett formatval.

10. Din dator kommer att starta om flera gånger under installationsprocessen. Skärmen kan bli svart i flera minuter medan Windows-installationsprogrammet hittar drivrutinerna på din usb-lagringsenhet. Du bör inte stänga av datorn under denna process.

11. En skärm bör så småningom visas som ber dig att skapa ett användarkonto i Windows 7.

Om skärmen förblir svart efter flera minuter stänger du av den (håll strömbrytaren intryckt i flera sekunder) och gå sedan tillbaka till steg 4. Se till att din usb-enhet eller ditt SD-kort är formaterad som Master Boot Record, FAT och att AutoUnattend.xml och Drivers är på rotnivån i katalogen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.