AirPort: Kan inte ansluta till ett wifi-nätverk med dolt SSID (wifi-nätverksnamn)

Det kan hända att du inte kan ansluta till ett dolt wifi-nätverk även om du har det korrekta lösenordet.

Ett dolt wifi-nätverk är ett nätverk som avsiktligt har konfigurerats för att förhindra att det faktiska SSID:t (wifi-nätverksnamnet) visas när användare letar efter ett wifi-nätverk att ansluta till. Detta innebär att wifi-nätverksnamnet måste anges manuellt exakt så som det angavs i konfigurationen när wifi-routern ställdes in.

Om du inte kan ansluta till ett dolt wifii-nätverk, men är säker på att du har angivit korrekt lösenord, ska du kontrollera att du anger korrekt SSID och rätt säkerhetstyp för lösenordet. Egenskaperna hos det dolda wifi-nätverket gör att datorn inte kan ta reda på vilken säkerhetstyp den ska använda för det angivna lösenordet.

När du ansluter till en wifi-basstation med dolt SSID (wifi-nätverksnamn) som är konfigurerad till att använda WEP (TSN)-autentisering ska du kontrollera att du har valt WPA/WPA2 Personal i menyn Säkerhet.

Läs mer

Om du skapar ett slutet nätverk med en AirPort-basstation eller en router från tredje part, förblir nätverksnamnet dolt från datorer som skannar efter trådlösa nätverk. Klienter måste ange det exakta nätverksnamnet för att kunna ansluta till nätverket och kan även uppmanas att ange ett lösenord.

För mer information om WEP (TSN) kan du läsa:

• Vad är TSN (Transitional Security Network)?

• AirPort Extreme (802.11n): Begäran om WPA Personal-lösenord vid associering via WEP (TSN)

• Välja ett lösenord för nätverk som använder Wired Equivalent Privacy (WEP)