AirPort-basstationer: Hitta wifii-nätverket när det inte visas som normalt

Det kan hända att du inte hittar wifi-nätverket via datorn. Det kan hända att wifii-nätverket inte visas i Mac OS X AirPort Menu Extra.

Det finns flera saker som kan orsaka dessa symptom:

• Wifi från din wifi-basstation kan vara avaktiverat (avstängt).

• Wifi på datorn eller enheten kan vara avaktiverat.

• Datorn eller wifi-enheten kan befinna sig utom räckhåll för wifi-basstationen.

• Ditt wifi-nätverk kan påverkas av radiostörningar.

• Wifi-nätverksadministratören kan ha valt att stänga (dölja) nätverket.

Prova följande felsökningssteg för att återskapa wifi-nätverket.

Om endast en dator är påverkad:

1. Kontrollera inställningarna på datorn och säkerställ att Wifi/AirPort är på.

2. Kontrollera att datorn befinner sig inom räckhåll för AirPort-basstationen (du kan testa detta genom att flytta den närmare AirPort-basstationen).

Om alla datorer och wifi-enheter är påverkade:

1. Kontrollera att wifi-basstationen är ansluten till ett fungerande eluttag.

2. Kontrollera att datorerna, wifi-enheterna och din wifi-basstation inte befinner sig i närheten av potentiella störningskällor, såsom metallväggar eller mikrovågsugnar.

3. Kontrollera att wifi är aktiverat på wifi-basstationen.

• Obs! Det går att verifiera att wifi-basstationens wifi-nätverk är aktiverat genom att öppna AirPort-verktyget och kontrollera inställningen för Trådlöst läge under AirPort > fliken Trådlöst. Om inställningen är Av kan du från rullgardinsmenyn välja att antingen skapa ett nytt, trådlöst nätverk eller att utöka ett trådlöst nätverk.

4. Kontrollera att wifi-nätverket inte är inställt på att vara slutet (dolt) på wifi-basstationen.

• Obs! Visa det trådlösa nätverket genom att öppna AirPort-verktyget och avmarkera alternativet Skapa ett slutet nätverk i AirPort > fliken Trådlöst > Trådlösa nätverksalternativ…

5. Nollställ wifi-basstationen.