AirPort Express: Problem med att ansluta till tredjepartsnätverk som använder WEP

Att ansluta till nätverket på vissa wifi-routrar från tredje part kan kräva ytterligare steg om nätverket skyddas med WEP (Wired Equivalent Privacy, ett äldre trådlöst säkerhetsprotokoll).

1. Säkerställ först att wifi-routern från tredje part inte begränsar klienter baserat på MAC-adresser (kallas ibland för åtkomstkontrollista) och kontrollera att den har den senaste versionen av fast mjukvara som finns tillgänglig på tillverkarens webbplats.

2. Tänk sedan på att WEP-lösenord kan ha vanlig text (WEP 40/128-bitars ASCII) eller hexadecimalt (WEP 40/128-bitars hex) format. Det går kanske att undvika lösenordsproblem genom att ändra lösenordet till det WEP-skyddade nätverket till ett nyare och säkrare protokoll såsom WPA2. Läs mer om lösenordsformat.

3. Om din Mac kräver hexadecimalt format för att ansluta till wifi-nätverket, gäller samma sak för AirPort Express.

4. Konfigurera AirPort Express för att ansluta till wifi-nätverket:

1. Öppna AirPort-verktyg och fortsätt med stegen för att konfigurera AirPort Express.

2. När du väljer det befintliga wifi-nätverket visas två lösenordsinmatningsfält. Använd samma hexadecimala kod om ett hexadecimalt lösenord krävdes för att ansluta datorn till wifi-nätverket, men lägg till $ framför den. Exempel: Ange $6170706c65 för det hexadecimala värdet 6170706c65.

5. Slutför konfigurationen av AirPort-verktyget och starta om AirPort Express.

6. När AirPort Express har startat om ansluter den till nätverket (det kan ta upp till en minut). Om AirPort Express har konfigurerats korrekt tänds statuslampan med fast grönt sken. Om den fortsätter att blinka gult måste du använda AirPort-verktyget till att avgöra varför.