Om macOS High Sierra visar lösenordet istället för lösenordstipset för en krypterad APFS-volym

Följ de här anvisningarna för att skydda dina data om lösenordet för en krypterad APFS-volym visas istället för ditt lösenordstips.

Ditt lösenord kan visas istället för lösenordstipset om du har skapat en krypterad APFS-volym med kommandot Lägg till APFS-volym i Skivverktyg och angett ett lösenordstips.

Om du byter lösenordet på en berörd volym rensas tipset men det påverkar inte de underliggande krypteringsnycklarna som skyddar informationen.

Apple rekommenderar att du vidtar dessa steg för att skydda dina data.

Krypterade APFS-volymer som du har skapat med någon annan metod berörs inte.

Skydda den krypterade APFS-volymen

Följ dessa steg för att uppdatera macOS High Sierra. Sedan säkerhetskopierar, raderar och återskapar du den krypterade APFS-volymen.

1. Installera macOS High Sierra 10.13-tilläggsuppdatering från uppdateringssidan i App Store.

2. Skapa en krypterad säkerhetskopia av informationen på den berörda krypterade APFS-volymen.

3. Öppna Skivverktyg och välj den berörda krypterade APFS-volymen i sidofältet.

4. Klicka på Ta bort från skrivbordet för att ta bort den från skrivbordet.

5. Klicka på Radera.

6. Skriv ett namn för volymen i fältet Namn när du uppmanas till det.

7. Ändra till APFS vid Format.

8. Ändra sedan igen till APFS (krypterad) vid Format.

9. Ange ett nytt lösenord i dialogrutan. Ange det igen för att verifiera lösenordet och om du vill kan du ange ett tips för den krypterade APFS-volymen. Klicka på Välj.

10. Klicka på Radera. Du kan se hur raderingsprocessen fortlöper.

11. Klicka på Klar när processen är klar.

12. Återskapa informationen som du säkerhetskopierade i steg 2 till den nya APFS-volymen som du just har skapat.

Skydda andra konton

Om du har använt samma lösenord för hårddisken med en berörd krypterad APFS-volym som till ett macOS-användarkonto eller en internettjänst, bör du byta lösenord till användarkontot eller internettjänsten.