Om SMC-uppdateringar av den fasta mjukvaran

Läs mer om SMC-uppdateringar av den fasta mjukvaran.

SMC-uppdateringar av den fasta mjukvaran avser uppdatering av den fasta mjukvaran för Systemhanteraren (SMC) på Intel-baserade datorer. SMC är en mikrokontroller på moderkortet som styr datorns strömfunktioner. SMC styr flera olika funktioner, bland annat:

• Ström- och värmehanteringen, LED-lampan för viloläge och batteriet.

• Styr fläktarna, stödjer rörelsesensorn, sensorn för omgivningsljus (ALS) och strömbrytaren.

Tips! Skriv ut eller skriv ner instruktionerna här innan du börjar installera uppdateringen.

Obs! Vissa usb- och FireWire-enheter kan förhindra att uppdateringar av den fasta mjukvaran installeras korrekt. Koppla från enheter som inte är nödvändiga och använd endast tangentbord och mus från Apple när du genomför uppdateringen.

Avgör om det finns en uppdatering tillgänglig för din dator.

1. Se EFI- och SMC-uppdateringar av den fasta mjukvaran för Intel-baserade Mac-datorer för att avgöra om det finns en uppdatering tillgänglig för din dator. Du kan också välja Apple () > Programuppdatering för att se om det finns en EFI-uppdatering tillgänglig för din dator.

Installera appen för uppdatering av den fasta mjukvaran.

1. Stäng alla öppna program och hämta sedan SMC-uppdateringen av den fasta mjukvaran som finns tillgänglig för din dator från Hämtningsbara filer.

2. En skivavbild med ett installationsprogram överförs till mappen Hämtningar eller till den plats som angetts i fliken Allmänt under Safari > Inställningar. Om du hämtar skivavbilden via Safari varnar Safari dig om att skivavbilden innehåller ett program. Klicka på OK om du vill fortsätta.

Använd appen för uppdatering av den fasta mjukvaran när du installerar SMC-uppdateringen av den fasta mjukvaran.

1. Om du har aktiverat alternativet Öppna säkra filer efter hämtning i Safari-inställningarna monteras skivavbilden automatiskt på skrivbordet. Om alternativet inte är aktiverat i Safari måste du dubbelklicka på skivavbilden för att den ska monteras.

2. Dubbelklicka på filen SMC Update.pkg.

3. Klicka på Fortsätt när välkomstskärmen visas.

4. Klicka på Fortsätt när mer information om uppdateringen visas på informationsskärmen.

5. Klicka på Fortsätt om ett mjukvarulicensavtal visas. Godkänn avtalets villkor genom att klicka på Godkänn.

6. En standardinstallationsskärm visas. Med det installeras programmet för SMC-uppdatering av den fasta mjukvaran i ett tillfälligt område på hårddisken. Filen tas bort automatiskt när uppdateringen är slutförd. Klicka på Installera.

7. Ange administratörslösenordet och klicka på OK.

8. Klicka på Fortsätt installera när en dialogruta visas med information om att datorn måste startas om för att installationen ska slutföras.

9. Klicka på Starta om för att gå vidare med SMC-uppdateringen av den fasta mjukvaran när dialogrutan om att installationen är klar visas.

10. Skärmen blir svart och kan förbli det i flera sekunder. En lång ton spelas upp. Datorn startar om med en grå skärm och en Apple-logotyp. En förloppsindikator längst ned på skärmen visar att SMC-uppdateringen av den fasta mjukvaran körs.

11. Datorns fläktar körs i full hastighet under uppdateringen men bör återgå till normal hastighet när uppdateringen är klar. Viktigt! Avbryt inte uppdateringsprocessen. Obs! Om en förloppsindikator inte visas och fläktarna inte körs i full hastighet är det osannolikt att datorn håller på att uppdateras. Välj Programuppdatering från Apple-menyn () och försök att köra uppdateringen igen eller hämta uppdateringen och uppdatera igen manuellt.

12. Datorn startas om igen när uppdateringen av den fasta mjukvaran är klar.

Obs! För den här uppdateringen krävs en Macintosh-formaterad skiva eller partition.