Magneter i enheter kan göra så att bärbara Mac-datorer försätts i viloläge

Om du placerar en enhet som innehåller en magnet under din bärbara Mac-dator eller på dess handstödsskydd kan den gå över i viloläge.

En MacBook, MacBook Air eller MacBook Pro kan oväntat gå över i viloläge om en magnet placeras under datorn eller på dess handstödsskydd. Nedan följer några exempel på hur det här problemet kan uppstå:

• Du lägger en iPhone, iPad eller magnetisk enhet på datorns handstödsskydd. iPhone-högtalare och de flesta iPad-höljen innehåller magneter.

• Du lägger en Apple Watch eller dess magnetiska laddningskabel på datorns handstödsskydd, eller också vilar du handleden mot handstödsskyddet medan du bär en Apple Watch. En del klockarmband har magneter.

• Du staplar datorer. Magneten i den dator som ligger underst kan slå på strömbrytaren på datorn ovanpå. Om du till exempel slår på den översta datorn kanske den går över i viloläge direkt vid starten.

• Du placerar datorn på andra föremål som innehåller magneter.