Få hjälp med din Apple Cinema Display

Läs om stegen du bör följa om du har problem med din skärm.

Om du har ett problem med din skärm och ingenting i den här artikeln löser det kontaktar du service- och supportinformationen som medföljde din skärm för instruktioner om hur du kontaktar en auktoriserad Apple-servicepartner eller Apple för hjälp. Om du försöker reparera skärmen själv kommer eventuella skador du orsakar på skärmen inte att täckas av den begränsade garantin på skärmen. Kontakta en Apple-auktoriserad återförsäljare eller servicepartner för ytterligare information om den här eller andra garantifrågor.

Ingen bild på skärmen

• Se till att datorn är på.

• Se till att strömsladden är ordentligt ansluten.

• Se till att skärmkablarna är ordentligt anslutna till din dator.

• Se till att DVI- eller Mini DisplayPort-skärmkabeln är ordentligt ansluten.

• Se till att din dator inte är i viloläge.

• Se till att ljusstyrkan är rätt inställd. Ljusstyrkan är under den högra framkanten av skärmen.

• Sök efter och installera alla tillgängliga programuppdateringar. Programuppdateringar kan ge lösningar på många vanliga problem.

Ta reda på om strömmen till uttaget har avbrutits om skärmens strömsladd är ansluten till ett jordat vägguttag eller en grenkontakt. Du kan testa uttaget genom att koppla in något som du vet fungerar, till exempel en skrivbordslampa eller radio.

Det går inte att justera volymen på skärmens inbyggda högtalare

• Se till att skärmens usb-kabel är ansluten till datorn.

• Kontrollera om det finns några tillgängliga mjukvaruuppdateringar. Programuppdateringar kan behövas för att kunna använda alla funktioner.

Suddig skärmbild

Ändra skärmens upplösning i skärminställningarna. Välj den ursprungliga upplösningen för skärmen för bästa möjliga bild. Den ursprungliga upplösningen är vanligtvis den maximala upplösningen som anges i inställningarna. Andra upplösningar kan verka suddiga eftersom de är skalade för att passa skärmens storlek.

Inga färger på skärmen eller så ser färgerna inte rätt ut

• Se till att skärmkablarna är ordentligt anslutna till rätt portar på datorn.

• Kalibrera din skärm med hjälp av skärmens kontrollpanel. Mer information om färg och skärmen finns i Mac-hjälp.

• Öppna skärmens kontrollpanel och ta reda på om skärmen är inställd på gråbalans. Mer information om färg och skärmen finns i Mac-hjälp.

Skrivbordssymboler flyttas efter att skärmupplösningen har ändrats

När skärmupplösningen ändras påverkar det visningen av information på din skärm, särskilt om du ändrar till en mindre upplösning. Operativsystemet kan automatiskt flytta symboler efter att du har ändrat skärmupplösningen.

Ändringar som har gjorts i Skärminställningarna visas inte på skärmen

Varje skärm som är ansluten till din dator har sina egna skärminställningar. Använd inställningspanelen som visas på skärmen som du vill göra ändringar på.

Inget visas på skärmen när du trycker på knappen för ljusstyrka eller inga alternativ för strömläge på skärmens kontrollpanel

• Se till att du ansluter usb-kontakten på skärmkabeln till usb-porten på din dator. Vissa av funktionerna i skärmens mjukvara kräver en usb-anslutning.

• Se till att alla programuppdateringar har installerats.

Läs mer

Om mjukvaran för LED Cinema-skärmen på 27 tum