iTunes U: Vanliga frågor

Läs de vanliga frågorna nedan om du vill veta mer om appen iTunes U och iTunes U-katalogen.

Om appen iTunes U och iTunes U-katalogen

Var hittar jag appen iTunes U?

Det går att hämta appen iTunes U kostnadsfritt i App Store på iPad, iPhone eller iPod touch.

Är appen iTunes U tillgänglig i alla länder eller regioner där det finns App Store?

Ja, appen iTunes U och iTunes U-innehåll är tillgängligt i alla länder och regioner med App Store.

Vad är kraven för att använda appen iTunes U?

• Du kan använda appen iTunes U på iPad, iPhone eller iPod touch med iOS 5 och iTunes 10.5.2 eller senare.

• Du måste ha ett iTunes Store-konto för att kunna hämta innehåll från iTunes U-katalogen.

Hur får jag åtkomst till iTunes U-katalogen?

Använd appen iTunes U för att komma åt iTunes U-katalogen. Tryck på iTunes U-symbolen för att visa bokhyllan. Tryck på knappen Katalog i det övre hörnet så snurrar bokhyllan runt och visar iTunes U-katalogen. I katalogen kan du bläddra igenom fler än 800 000 kostnadsfria kurser, föreläsningar, videor, filmer och andra resurser.

Hantera ditt iTunes U-innehåll

Hämtas kurserna eller samlingarna från iTunes U-katalogen till min iPad, iPhone eller iPod touch?

Ja. När du trycker på knappen Hämta eller Prenumerera hämtar appen iTunes U det valda objektet till din bokhylla.

Kan jag hämta innehåll från iTunes U-katalogen med min dator?

Ja, du kan bläddra i iTunes U-katalogen och hämta innehåll via din dator. Observera dock att visst innehåll kanske bara finns tillgängligt via appen iTunes U.

Kan jag säkerhetskopiera det iTunes U-innehåll som jag hämtar?

Ja, allt innehåll som du hämtar från iTunes U-katalogen läggs automatiskt till i iTunes-biblioteket nästa gång du synkroniserar enheten med datorn.

Kan jag ge bort innehåll från iTunes U-katalogen?

Nej, du kan inte ge bort innehåll från iTunes U-katalogen.

Finns det någon begränsning på hur många kurser eller samlingar jag kan ha?

Antalet kurser eller samlingar som du kan ha i appen iTunes U varierar beroende på hur mycket lagringsutrymme som finns tillgängligt på din enhet. Appen iTunes U begränsar inte antalet kurser eller samlingar som tillåts i bokhyllan.

Vad gör jag om jag inte kan hitta min handledares kurs i iTunes U-katalogen?

Om du inte kan hitta din handledares kurs i iTunes U-katalogen måste du kontakta honom/henne och be att få webbadressen för kursanmälan.

Funktioner i appen iTunes U

Kan appen iTunes U spela upp ljud eller video som inkluderas med kurser eller samlingar?

Ja.

Kan jag skriva ut eller mejla anteckningar och pdf-filer från appen iTunes U?

Ja, du kan skriva ut pdf-dokument och anteckningar som du har gjort.

Inkluderar appen iTunes U en ordbok?

Ja, med appen iTunes U kan du slå upp ord med hjälp av en inbyggd engelsk eller japansk ordbok.

Kan jag skapa anteckningar?

Appen iTunes U har den inbyggda fliken Anteckningar. Du kan använda fliken Anteckningar för att skapa kursanteckningar eller visa bokanteckningar, bokmärken och markeringar som du har gjort i böcker som du har läst i kursen. Om du vill se dina bokanteckningar, bokmärken och markeringar trycker du först på knappen Anteckningar och sedan på Bokanteckningar.

Kan jag arrangera om kurserna i iTunes U-bokhyllan?

Ja, du kan arrangera om kurserna i iTunes U-bokhyllan genom att trycka på och hålla ned en kurs, och sedan flytta den dit du vill ha den. Du kan även sortera kurser i appen iTunes U genom att växla till listvy och sedan trycka på någon av knapparna Bokhylla, Titlar, Utgivare eller Kategorier.

Kan jag läsa kurserna medan min enhet befinner sig i flygplansläge?

Ja, du behöver inte en internetanslutning för att läsa iTunes U-innehåll som du redan har hämtat.

Har kurserna i iTunes U-katalogen några hjälpmedelsfunktioner?

Kurser som hämtas från iTunes U-katalogen använder hjälpmedelsfunktioner som är inbyggda i iPad, iPhone och iPod touch.