Om iTunes U

iTunes U tillhandahåller verktygen du behöver för att ta klassrummet till iPad.

Med iTunes U kan du bygga upp lektioner kring appar och eget material, samla in och betygsätta studenternas hemuppgifter, starta klassdiskussioner eller prata enskilt med studenter för att besvara frågor och ge feedback.

Lärare som använder iTunes U kan:

• Planera lektioner, betygsätt uppgifter och håll kontakten, direkt från iPad.

• Överför och dela utbildningsmaterial i form av dokument, arbetsblad, webblänkar, bilder och videor från en mängd olika källor.

• Engagera studenterna genom att använda appar, böcker, videor, podcaster och annat från iTunes, App Store och iBooks.

• Lägg till anvisningar eller kommentarer i PDF-filer med hjälp av inbyggda anteckningsverktyg.

• Håll koll på om studenterna har läst eller slutfört sina uppgifter och påminn dem inför inlämningen.

• Använd betygsboken till att föra in betyg och se hur hela klassen utvecklas.

• Använd enstudentsvyn när du vill ge enskild uppmärksamhet till en student för att stämma av läget eller hålla ett föräldramöte.

• Besvara enskilda studenters frågor i privata chattar, eller dra igång en debatt med hela klassen i en gruppdiskussion.

• Se till att studenterna håller sig uppdaterade och förberedda inför lektionerna genom att skicka notiser.

Dessutom kan institutioner som använder Apple School Manager med hanterade Apple-ID:n importera klasslistor och därmed göra det enklare att skapa nya kurser. Lärare som samarbetar med erkända institutioner har möjlighet att publicera kurser i iTunes U-katalogen så att de kostnadsfritt blir tillgängliga för alla som är intresserade.