Usb-C-kort till iMac (24 tum, M1, 2021, fyra portar)

Innan du börjar

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• Nylonpetverktyg (svart)

• Stödkilar

• Torx T3-skruvmejsel

Borttagning

Obs! Följande steg beskriver hur du tar bort båda usb-C-korten. Dock kan du ta bort ett usb-C-kort åt gången.

1. Dra bort polyesterfilmen från usb-C-korten. Spara den till återmonteringen.

2. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort de två T3-skruvarna (923-05555) från varje usb-C-kort.

3. Vänd usb-C-korten uppåt för att komma åt usb-C-kortens höljen.

•  Varning: Se till att usb-C-korten inte kommer i kontakt med adapterkortet.

4. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort de två T3-skruvarna (923-05562) från varje hölje.

5. Ta bort höger hölje och spara det till återmonteringen.

6. Ta försiktigt bort vänster hölje och kabeln till högtalaren för att komma åt kontakten till vänster usb-C-kort.

• Obs! Kabeln till högtalaren förs in genom vänster hölje till usb-C-kortet och fästs med tejp.

•  Varning: Se till att usb-C-korten inte kommer i kontakt med adapterkortet.

7. Använd den platta delen av det svarta petverktyget för att lyfta ändarna av flexkablarna till usb-C-kortet från kontakterna på adapterkortet.

8. Ta bort usb-C-korten från höljet.

Återmontering

1. Placera usb-C-korten över kontakterna. Tryck sedan in ändarna på flexkablarna till usb-C-kortet i kontakterna på adapterkortet.

•  Varning: Se till att usb-C-korten inte kommer i kontakt med adapterkortet.

2. Placera höljena till usb-C-korten över kontakterna.

3. Använd T3-skruvmejseln för att sätta tillbaka de två T3-skruvarna (923-05562) i varje hölje.

4. Fäll ned usb-C-korten. Se till att de är i linje med skruvhålen.

5. Använd T3-skruvmejseln för att sätta tillbaka de två T3-skruvarna (923-05555) i varje usb-C-kort enligt bilden.

6. Sätt tillbaka polyesterfilmen över USB-C-kortet.

• Obs! Om du sätter in ett nytt USB-C-kort ska du använda den nya polyesterfilmen istället för den befintliga polyesterfilmen.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen: