Bottenplatta till Mac Studio (2022)

Innan du börjar

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (0,3–1,2 Nm)

• ESD-säker pincett

• Etanoldukar eller isopropylalkoholservetter (IPA)

• Nylonpetverktyg (svart)

• Torx T8-bit

• Torx T8-skruvmejsel

Borttagning

1. Lägg datorn med bottenplattan uppåt och de främre portarna vända mot dig.

2. För in den platta änden på det svarta petverktyget under den inre kanten på skruvmattan till bottenplatta (1). Skjut in det svarta petverktyget under skruvmattan (2) för att ta bort den från bottenplattan.

3. Ta bort skruvmattan till bottenplattan från bottenplattan.

4. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att försiktigt skrapa bort fästmaterialet på undersidan av skruvmattan till bottenplattan.

5. Använd etanoldukar eller isopropylalkoholservetter för att rengöra återstående fästmaterial från undersidan på skruvmattan till bottenplattan. Spara skruvmattan till bottenplattan till återmonteringen.

6. Använd en ESD-säker pincett för att ta upp fästmaterialet på bottenplattan. Dra sedan fästmaterialet för att ta bort det. Upprepa den här processen tills fästmaterialet har tagits bort från bottenplattan.

7. Använd etanol- eller isopropylalkoholservetter för att rengöra återstående fästmaterial från bottenplattan.

8. Använd T8-skruvmejseln för att ta bort de fyra T8-skruvarna (923-07106) från bottenplattan.

9. För in det svarta petverktyget i ett av ventilationshålen på bottenplattan och lyft enkelt bottenplattan från höljet.

• Viktigt: Se till att du har tagit bort alla fyra T8-skruvarna innan du lyfter bottenplattan.

Återmontering

1. Placera bottenplattan på höljet.

2. Sätt i Torx T8-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 0,3 till 1,2 Nm. Ställ in vridmomentet på 1,1 Nm.

3. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx T8-biten för att sätta tillbaka de fyra T8-skruvarna (923-07106) i bottenplattan.

4. Identifiera undersidan av skruvmattan till bottenplattan.

• Obs! Undersidan på skruvmattan till bottenplattan fästs vid bottenplattan och är lite upphöjd i mitten. Yttersidan på skruvmattan till bottenplattan är platt.

5. Rikta in fyra fästremsor längst med undersidan av skruvmattan till bottenplattan. Dra bort den självhäftande baksidan från varje fästremsa medan du trycker remsan mot skruvmattan till bottenplattan.

6. För försiktigt den platta änden av det svarta petverktyget längs med fästremsorna för att fästa dem vid skruvmattan till bottenplattan.

7. Placera skruvmattan till bottenplattan i kanalen på bottenplattan med den platta sidan på skruvmattan till bottenplattan vänd uppåt. Se till att de fyra släppskikten är i linje med de fyra skruvarna på bottenplattan.

8. Dra bort de fyra släppskikten från fästremsorna när du trycker på skruvmattan till bottenplattan för att fästa den vid bottenplattan.

Var försiktig

• När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

• Systemkonfiguration krävs om du har installerat ett nytt moderkort eller nya SSD-moduler.

• Om du har bytt moderkort eller SSD-moduler startar inte datorn och statuslampan blinkar gult tills du återskapar datorn med en separat Mac. Följ instruktionerna för att återskapa datorn. Starta sedan systemkonfigurationen.