Använda verktyget Uppgraderare för iPhoto-bibliotek

Med verktyget Uppgraderare för iPhoto-bibliotek kan du förbereda biblioteket så att det fungerar med den aktuella versionen av iPhoto eller Bilder för OS X.

När du öppnar ett bibliotek som skapats i en tidigare version av iPhoto kan du se meddelandet ”Biblioteksversionen är för gammal. Uppgradera biblioteket iPhoto-bibliotek med det kostnadsfria verktyget Uppgraderare för iPhoto-bibliotek som är tillgängligt från Apple.”

Uppgraderare för iPhoto-bibliotek förbereder bibliotek från iPhoto 08 (version 7.x) eller tidigare så att du kan använda dem med den aktuella versionen av iPhoto eller Bilder för OS X. Om ditt bibliotek skapats i iPhoto 09 (version 8.x) eller senare behöver du inte använda det här verktyget.

Använda verktyget Uppgraderare för iPhoto-bibliotek

1. Ladda ner och installera verktyget. Klicka på Stäng när du ser en grön hake ovanför ”Installationen lyckades”.

2. Öppna Finder, välj menyn Gå och välj sedan Verktyg.

3. Öppna Uppgraderare för iPhoto-bibliotek i mappen Verktyg.

4. Om biblioteket som visas i fönstret inte är det som du vill uppgradera klickar du på Välj bibliotek och väljer rätt iPhoto-bibliotek.

5. Klicka på Fortsätt för att uppgradera ditt bibliotek.

6. När du ser ”Ditt bibliotek kan nu uppgraderas i den aktuella versionen av iPhoto. Vill du starta iPhoto?” klickar du på Avsluta.

Nu kan du använda det uppgraderade biblioteket i iPhoto 11 (version 9.x) eller senare, eller så kan du migrera ditt bibliotek till Bilder för OS X om du kör OS X Yosemite 10.10.3 eller senare.