Återskapa macOS Server från en Time Machine-säkerhetskopia

Läs om hur du återskapar macOS Server från en lokal Time Machine-säkerhetskopia.

I macOS Server kan tjänstdata lagras på en volym som inte är startvolym. Stegen för att återskapa från en Time Machine-säkerhetskopia beror på om dina data lagrades på startvolymen eller en volym som inte är en startvolym.

När du återskapar ska du återskapa från en lokal Time Machine-säkerhetskopia. Om du försöker återskapa från en nätverksbaserad Time Machine-säkerhetskopia kommer inte alla inställningar att återskapas korrekt.

Om tjänstdata finns på startvolymen, eller om bara startvolymen återskapas

1. Se till att enheten med Time Machine-säkerhetskopian är ansluten.

2. Starta i macOS Återställning på din Intel-baserade Mac eller Mac med Apple-chip.

3. Välj Återskapa från en Time Machine-säkerhetskopia och följ anvisningarna på skärmen för att återskapa volymen.

Om du använde e-posttjänsten innan du återskapade, växlar du e-posttjänsten av och på igen i serverappen.

Om tjänstdata finns på en volym som inte är startvolym eller om både startvolymen och volymen som inte är startvolym måste återskapas

De här stegen gäller om volymen som inte startar återskapas, eller om både startvolymen och volymen som inte startar måste återskapas i Lion Server 10.7.3 och senare, inklusive macOS Server.

1. Se till att enheten med Time Machine-säkerhetskopian är ansluten.

2. Starta i macOS Återställning på din Intel-baserade Mac eller Mac med Apple-chip.

3. Öppna Skivverktyg och klicka sedan på Fortsätt.

4. Om din Time Machine-enhet inte är krypterad hoppar du till steg 7.

5. Kontrollklicka eller högerklicka på Time Machine-volymen och välj sedan Avkryptera.

6. Ange volymlösenordet och klicka på OK.

7. Skapa eller se till att du har en ny tjänstdatavolym som är tillräckligt stor för att lagra dina tidigare data och har samma namn som din tidigare tjänstdatavolym. Om dina tjänstdata exempelvis lagrades på en volym med 500 GB och namnet DataHD ser du till att du har en ny volym på minst 500 GB med namnet DataHD.

8. Avsluta Skivverktyg.

9. Välj Terminal på menyn Verktyg.

10. Ange följande kommando på en rad. Byta namnetTime Machine Backup Disk with the name of your Time Machine backup disk, servername with the name of your server, and Startup Volume Name with the name of your previous startup volume.

cd /Volumes/Time Machine Backup Disk/Backups.backupdb/servername/Latest/Startup Volume Name/

11. Ange följande kommando på en rad. Byta namnetService Data Volume with the name of your original (and future) service data volume.

./usr/bin/tmutil restore -v ../Service Data Volume/* /Volumes/Service Data Volume

12. Avsluta Terminal.

13. Om du även behöver återskapa startvolymen väljer du Återskapa från en Time Machine-säkerhetskopia och följer anvisningarna på skärmen.

Läs mer

Time Machine är den inbyggda säkerhetskopieringstjänsten för macOS Server. macOS Server innehåller också en process som kallas ServerBackup som fungerar med Time Machine. ServerBackup utför dagliga säkerhetskopior av Open Directory (om den är påslagen). Dessa dagliga säkerhetskopior ingår i Time Machine-säkerhetskopian av Server. ServerBackup deltar också i återskapningen av servertjänster, körs under den första starten efter att en server har återskapats, och återskapar servertjänster och databaser på plats efter att servern har startat.