Hitta Apple-kundnummer, återförsäljar-ID:n och organisations-ID:n

Läs hur du hittar ditt nummer eller ID och när du ska använda det med Apple School Manager, Apple Business Manager eller Apple Business Essentials.

Denna information finns nu i användarhandböckerna för Apple School Manager, Apple Business Manager och Apple Business Essentials.

När du lägger till ditt Apple-kundnummer eller återförsäljar-ID till Apple School Manager, Apple Business Manager eller Apple Business Essentials kan du distribuera dina enheter och köpa appar och böcker i stora mängder.

Hitta ert organisations-ID

När din organisation har godkänts för Apple School Manager, Apple Business Manager eller Apple Business Essentials kan du hitta ert organisations-ID. Om du handlar enheter från en auktoriserad Apple-återförsäljare eller mobiloperatör behöver du ge ert organisations-ID till återförsäljaren eller operatören. Så här letar du upp ert organisations-ID:

1. Logga in på Apple School Manager, Apple Business Manager eller Apple Business Essentials.

2. Klicka på ditt namn längst ner i sidofältet, klicka på Inställningar och sedan på Registreringsinformation.

3. Leta upp ert organisations-ID i panelen Registreringsinformation.

Hämta era Apple-kundnummer eller återförsäljar-ID:n

Oavsett om ni köper era enheter från Apple eller från en deltagande auktoriserad Apple-återförsäljare kan du läsa om hur ni får era Apple-kundnummer eller återförsäljar-ID:n.

Om ni har handlat från Apple

När ni handlar från Apple blir er organisation tilldelad ett Apple-kundnummer. Om du inte känner till ert Apple-kundnummer kontaktar du er ekonomiavdelning eller Apples försäljningssupport.

Om ni har köpt Apple-enheter från en Apple Store-butik ber du företagsteamet om Apple-kundnumret.

Om ni har handlat från en auktoriserad Apple-återförsäljare eller mobiloperatör

När ni handlar från en auktoriserad Apple-återförsäljare eller mobiloperatör, kommer de att ge er deras återförsäljar-ID. Så här letar du upp ert återförsäljar-ID:

1. Kontakta den auktoriserade Apple-återförsäljaren eller mobiloperatören.

2. Bekräfta att de stöder funktionen Automated Device Enrollment i Apple School Manager, Apple Business Manager eller Apple Business Essentials.

3. Fråga efter deras återförsäljar-ID.

4. Ge dem ert organisations-ID.

Om de inte har stöd för de här programmen ber du dem kontakta distributören eller Apple-kontoteamet. Om de väljer att delta kommer de att arbeta med deras distributör eller Apple för att börja stödja Automated Device Enrollment.

Lägg till era Apple-kundnummer eller återförsäljar-ID:n

Du kan lägga till enhetsleverantörer genom att ange Apple-kundnummer eller återförsäljar-ID:n:

1. Logga in på Apple Business Manager eller Apple Business Essentials.

2. Klicka på ditt namn i det nedre vänstra hörnet, klicka på Inställningar och klicka sedan på Tilldelning av MDM-server.

3. Bredvid Kundnummer klickar du på Redigera.

4. Ange era Apple-kundnummer eller återförsäljar-ID:n.

5. Klicka på Använd.

Om du representerar en stor organisation, som ett skoldistrikt, kanske du har fler än ett Apple-kundnummer eller återförsäljar-ID. Du kan lägga till flera Apple-kundnummer eller återförsäljar-ID:n när du gör en registrering, eller när som helst efter det.