Ta bort Apples inbyggda appar från hemskärmen på din iOS-enhet med iOS 10 eller Apple Watch

I iOS 10 kan du ta bort några av de inbyggda apparna från hemskärmen på iPhone, iPad, iPod touch och Apple Watch.

När en inbyggd app tas bort från hemskärmen försvinner också relaterade användardata och konfigurationsfiler. Det kan påverka saker som relaterade systemfunktioner eller information på Apple Watch-enheten.

Eftersom alla inbyggda appar i iOS är utformade för att vara utrymmeseffektiva tar de sammanlagt upp mindre än 200 MB. Att ta bort inbyggda iOS-appar frigör inte lagringsutrymme på din enhet.

Inbyggda appar som kan tas bort från hemskärmen

Du kan ta bort1 följande appar från hemskärmen om du har iOS 10:

• Kalkylator

• Kalender

• Kompass

• Kontakter2

• FaceTime3

• Hitta mina vänner

• Hem

• iBooks4

• iCloud Drive

• iTunes Store

• Mail

• Kartor4

• Musik4

• Nyheter (om tillgängligt)

• Anteckningar

• Podcaster4

• Påminnelser

• Aktier

• Tips

• Videor eller TV

• Röstmemon

• Watch-appen5

• Väder

1. I iOS 12 kan du ta bort de inbyggda apparna från hemskärmen på din enhet. Se den här artikeln för mer information om inbyggda appar i iOS 12.

2. Om du tar bort appen Kontakter finns all kontaktinformation kvar i appen Telefon.

3. Om du tar bort appen FaceTime kan du fortfarande ringa och ta emot FaceTime-samtal i apparna Kontakter och Telefon.

4. Om du tar bort apparna iBooks, Kartor, Musik eller Podcast kommer de inte att finnas tillgängliga för CarPlay.

5. Om du försöker ta bort Watch-appen från en iPhone-enhet som är parkopplad med en Apple Watch visas ett varningsmeddelande som uppmanar dig att ta bort parkopplingen mellan Apple Watch och iPhone innan du kan ta bort appen.

Ta bort en inbyggd app från hemskärmen

1. Håll ned appen lätt på iOS-enheten tills den vibrerar. Om appen inte börjar vibrera försöker du trycka mindre hårt.

2. Tryck på Ta bort på appen och sedan på Ta bort.

3. Tryck på hemknappen för att avsluta.

Om du har en Apple Watch tas appen bort även på Apple Watch-enheten om du tar bort den på iPhone.

Återskapa en inbyggd app som du har tagit bort

1. Gå till App Store på din iOS-enhet.

2. Sök efter appen. Se till att du använder exakt samma namn på appen. Hitta rätt namn på inbyggda appar.

3. Tryck på No alt supplied for Image för att återskapa appen.

4. Vänta tills appen har återskapats och öppna den sedan från hemskärmen.

Om du har en Apple Watch återskapas appen även på Apple Watch-enheten om du återskapar den på iPhone.

Vad händer när inbyggda appar tas bort från hemskärmen

Att ta bort inbyggda appar från hemskärmen kan påverka andra systemfunktioner. Här är några exempel:

• Om en app tas bort från hemskärmen på en iPhone-enhet som är parkopplad med en Apple Watch tas denna app också bort från hemskärmen på Apple Watch-enheten.

• Podcaster kommer inte att vara tillgängligt med CarPlay om appen Podcaster tas bort från hemskärmen.

• Om du tar bort appen Musik kan du kanske inte spela upp visst ljudinnehåll med appar från Apple eller tredje part på vissa bilstereoanläggningar eller stereomottagare.

• Om apparna Aktier och Väder tas bort från hemskärmen kommer informationen från dessa appar inte vara tillgänglig någon annanstans. Exempelvis så visas inte information för aktier och väder i Notiscenter på iPhone-enheten, eller som komplikationer eller Överblickar på Apple Watch-enheten.

• Om appen Kalkylator tas bort visas inte kalkylatorn i Kontrollcenter.

Om du vill återskapa de berörda funktionerna kan du lägga tillbaka de inbyggda apparna på hemskärmen.