Touch ID-kort till MacBook Pro (14 tum, 2021)

Innan du börjar

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• ESD-säker pincett

• Kaptontejp

• Nylonpetverktyg (svart)

• Torx T3-skruvmejsel

• Justeringssats för Touch ID

Var försiktig

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

Viktigt

Denna procedur kan kräva ett paket med mellanlägg för Touch ID-kort, som endast levereras med ett nytt Touch ID-kort. Det går inte att beställa separat.

Borttagning

1. Använd den ESD-säkra pincetten för att lossa fästmaterialet på Touch ID-kortets flexkabel. Vik tillbaka flexkabeln från det Y-formade höljet för att kunna se Touch ID-kortets flexibla hölje.

2. Använd T3-skruvmejsel för att ta bort de två T3-skruvarna (923-06940) från det Y-formade höljet.

3. Använd en ESD-säker pincett för att ta bort det Y-formade höljet från det övre höljet. Spara höljet till återmonteringen.

4. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort de två korta T3-skruvarna (923-06942) (1) från Touch ID-kortets flexibla hölje. Använd sedan T3-skruvmejseln för att ta bort de fyra långa T3-skruvarna (923-06942) (2) från Touch ID-kortets flexibla hölje.

5. Använd en ESD-säker pincett för att ta bort Touch ID-kortets flexibla hölje från det övre höljet. Spara det flexibla höljet till återmonteringen.

6. Vinkla upp hörnet på det övre höljet enligt bilden. För sedan Touch ID-kortets flexkabel genom skåran i det övre höljet för att ta bort Touch ID-kortet.

• Viktigt

• Om Touch ID-kort inte klickade ordentligt före borttagning fortsätter du till borttagningssteg 7 för att ta bort Touch ID-mellanlägget.

• Se till att arbetsytan är ren. Under Touch ID-kortet finns Touch ID-mellanlägget, som är en liten rund del. Om den faller ner är det lättare att hitta den på en ren yta.

• Om du använder det befintliga Touch ID-mellanlägget går du vidare till återmonteringssteg 1.

7. Placera datorn upprätt. Sprid ut spetsarna på den ESD-säkra pincetten och använd den ena spetsen för att ta bort mellanlägget från den runda försänkningen under Touch ID-kortet.

• Obs! Det finns lite fästmaterial på mellanlägget och det kan fastna i det övre höljet.

Återmontering

Viktigt

Om du byter ut Touch ID-mellanlägget följer du återmonteringsstegen 2 till 5. Om du använder det befintliga mellanlägget går du vidare till återmonteringssteg 6.

1. Placera datorn upprätt.

•  Var försiktig! Se till att du placerar datorn på en ren yta för att undvika att inre delar skadas.

2. Använd en ESD-säker pincett för att plocka upp det mellanstora Touch ID-mellanlägget från paketet med mellanlägg.

• Obs! Mellanlägget är svart på den självhäftande sidan och silverfärgat på den motsatta sidan

3. Rikta in Touch ID-mellanlägget i den försänkta cirkeln i det övre höljet med den självhäftande sidan nedåt.

4. Tryck på Touch ID-mellanlägget för att fästa det vid det övre höljet.

5. Ställ det övre höljet på sidan enligt bilden.

6. För Touch ID-kortets flexkabel genom skåran för att placera Touch ID-kortet i det övre höljet.

• Viktigt! Om du monterar ett nytt Touch ID-kort ska du inte ta bort de blå skyddspapperen ännu.

7. Placera det övre höljet upprätt.

•  Var försiktig! Se till att flexkabeln till Touch ID-kort är instoppad under det övre höljet för att undvika att flexkabeln fastnar.

8. Ta bort det blå skyddspapperet på Touch ID-knappen.

9. Sätt två Y-formade inriktningsverktyg mot Touch ID-knappen enligt bilden. Fäst de Y-formade verktygen med kaptontejp.

10. Placera det övre höljet upp och ned.

11. Använd en ESD-säker pincett för att placera Touch ID-kortets flexibla hölje enligt bilden.

• Viktigt! Se till att Touch ID-kortets flexibla hölje är monterat med rätt sida upp.

12. Använd T3-skruvmejseln för att delvis sätta tillbaka de två mittersta T3-skruvarna (923-06942) (1). Använd sedan T3-skruvmejseln till att sätta tillbaka de fyra yttre T3-skruvarna (923-06955) (2).

13. Placera datorn upprätt och ta bort inriktningsverktygen.

14. Tryck på Touch ID-knappen för att säkerställa att du kan känna ett klick.

15. Vänd det övre höljet upp och ned. Använd T3-skruvmejseln för att dra åt de två mittersta skruvarna ordentligt. Kontrollera sedan att Touch ID-knappen fortfarande klickar när du trycker på den.

• Viktigt

• Om Touch ID-knappen känns för lös upprepar du borttagningsstegen 4 till 7. Upprepa sedan återmonteringsstegen 2 till 13 med ett större Touch ID-mellanlägg.

• Om Touch ID-knappen känns för styv eller inte klickar, så upprepar du borttagningsstegen 4 till 7. Upprepa sedan återmonteringsstegen 2 till 13 med ett mindre Touch ID-mellanlägg

16. Vänd det övre höljet upprätt.

17. Titta precis ovanför Touch ID-sensorn. Utrymmet på varje sida ska vara lika stort och Touch ID-sensorn ska vara i linje med funktionstangenterna. Om utrymmet runt sidorna inte är jämnt upprepar du återmonteringsstegen 11 till 14.

18. Vänd det övre höljet upp och ned.

19. Använd en ESD-säker pincett för att placera det Y-formade höljet i det övre höljet.

20. Använd T3-skruvmejseln för att sätta tillbaka de två T3-skruvarna (923-06940) i det Y-formade höljet.

21. Om du monterar ett nytt Touch ID-kort tar du bort de blå skyddspapperen under Touch ID-kortets flexkabel.

• Viktigt! Lämna kvar det andra blå skyddspapperet på Touch ID-flexkabelns ände tills du har satt tillbaka moderkortet.

22. Dra försiktigt den platta änden på det svarta petverktyget längs Touch ID-kortets flexkabel för att fästa den på det Y-formade höljet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.