Ventil-/antennmodul till MacBook Pro (13 tum, M1, 2020)

Innan du börjar

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• Antennverktyg

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx-säkerhetsbit

• Torx T3-skruvmejsel

• Torx T5-skruvmejsel

Viktigt

Den här proceduren kräver en ny polyesterfilm.

Borttagning

1. Ta bort och kasta polyesterfilmen för att komma åt antennkoaxialkabeln och T5-skruven (923-05252).

2. Använd antennverktyget för att lyfta bort änden på den ena antennkoaxialkabeln från kontakten. Upprepa processen på den andra antennkoaxialkabeln.

3. Använd T5-skruvmejseln för att ta bort T5-skruven från antennkoaxialkabelns jordningsklämma.

4. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort de två T3-skruvarna (923-05246) från eDP-flexkabelns hölje. Ta bort höljet och spara det till återmonteringen.

5. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort de två T3-skruvarna (923-05260) från eDP-kontaktens hölje. Ta bort höljet och spara det till återmonteringen.

6. Lyft bort eDP-flexkabelns ände från kontakten.

7. Använd T5-skruvmejseln för att ta bort de fyra T5-skruvarna (923-05245) från TCON-kortet.

• Obs! Om du tar bort skruvarna från TCON-kortet kommer du att få tillgång till ventil-/antennmodulen. Du får inte ta bort TCON-kortet.

8. Använd den blå vridmomentnyckeln och Torx-säkerhetsbiten för att ta bort de tolv 1IPR-skruvarna (923-05259) från ventil-/antennmodulen.

9. Stöd TCON-kortet när du vinklar det mot skärmens gångjärn. Lokalisera den mittersta ventilöppningen till vänster om eDP-kabeln.

10. För in den platta änden på det svarta petverktyget under TCON-kortet. Sätt i den platta änden av det svarta petverktyget i den mittersta ventilskåran. Luta mitten på det svarta petverktyget på den inre ramen medan du trycker på änden på det svarta petverktyget för att lyfta upp ventil-/antennmodulen.

• Obs! Du kan känna ett litet klick när ventil-/antennmodulen knäpps loss från det övre höljet.

•  Varning: Undvik att trycka på eDP-kabeln. Stöd försiktigt ventil-/antennmodulen så att du inte böjer den.

11. När du tar bort ventil-/antennmodulen för du antennkoaxialkabelns jordningsklämma och de två antennkoaxialkablarna genom öppningen i den inre ramen.

Återmontering

1. För tillbaka de två antennkoaxialkablarna och jordningsklämman genom öppningen i den inre ramen.

2. Placera ventil-/antennmodulen i det övre höljet.

3. Tryck försiktigt på mitten av ventil-/antennmodulen tills du känner ett klick.

4. Använd T5-skruvmejseln för att sätta tillbaka T5-skruven (923-05252) i antennkoaxialkabelns jordningsklämma.

5. Placera ändarna på antennens koaxialkablar över kontakterna. Använd antennverktygets trubbiga ände för att trycka fast antennens koaxialkablar i kontakterna.

6. Fäst en ny polyesterfilm över antennkoaxialkablarna och -skruven.

7. Använd den blå vridmomentnyckeln och Torx-säkerhetsbiten för att sätta tillbaka de tolv 1IPR-skruvarna (923-05259) i ventil-/antennmodulen. Vrid varje skruv tills vridmomentnyckeln klickar.

8. Använd T5-skruvmejseln för att ta bort de fyra T5-skruvarna (923-05245) från TCON-kortet.

9. Tryck änden på eDP-flexkabeln med kontakthöljet mot kontakten.

10. Placera eDP-kontakthöljet över änden på flexkabeln. Använd sedan T3-skruvmejseln för att sätta tillbaka de två T3-skruvarna (923-05260) på kontakthöljet.

11. Placera eDP-flexkabelns hölje över flexkabeln. Använd sedan T3-skruvmejseln för att sätta tillbaka de två T3-skruvarna (923-05246) på höljet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: