Ventil-/antennmodul till MacBook Pro (13 tum, M2, 2022)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• Antennverktyg

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

• Vridmomentnyckel (grå, 0,55 kgf cm)

• Torx-säkerhetsbit

• Torx T3 halvmåneformad bit

• Torx T5-bit

Viktigt

Den här proceduren kräver en ny polyesterfilm.

Borttagning

1. Ta bort och kasta polyesterfilmen för att komma åt antennkoaxialkabeln och T5-skruven (923-05252).

2. Använd antennverktyget för att lyfta bort änden på den ena antennkoaxialkabeln från kontakten. Upprepa processen på den andra antennkoaxialkabeln.

3. Använd vridmomentnyckeln som är justerbar mellan 10 och 34 Ncm och T5-biten för att ta bort T5-skruven från antennkoaxialkabelns jordningsklämma.

4. Använd den blå vridmomentnyckeln och den halvmåneformade T3-biten för att ta bort de två T3-skruvarna (923-05246) från eDP-flexkabelns hölje. Ta bort höljet och spara det till återmonteringen.

5. Använd den blå vridmomentnyckeln och den halvmåneformade T3-biten för att ta bort de två T3-skruvarna (923-05260) från eDP-flexkabelns hölje. Ta bort höljet och spara det till återmonteringen.

6. Lyft bort eDP-flexkabelns ände från kontakten.

7. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och T5-biten för att ta bort de fyra T5-skruvarna (923-05245) från TCON-kortet.

• Obs! Om du tar bort skruvarna från TCON-kortet kommer du att få tillgång till ventil-/antennmodulen. TCON-kortet kan inte tas bort.

8. Använd den grå vridmomentnyckeln och Torx-säkerhetsbiten för att ta bort de tolv 1IPR-skruvarna (923-05259) från ventil-/antennmodulen.

9. Stöd TCON-kortet när du vinklar det mot skärmens gångjärn. Notera platsen för den mittersta ventilationsöppningen till vänster om eDP-flexkabeln.

10. För in den platta änden på det svarta petverktyget under TCON-kortet. Sätt i den platta änden av det svarta petverktyget i den mittersta ventilskåran. Luta mitten på det svarta petverktyget på den inre ramen medan du trycker på änden på det svarta petverktyget för att lyfta upp ventil-/antennmodulen.

• Obs! Du kan känna ett litet klick när ventil-/antennmodulen knäpps loss från det övre höljet.

•  Varning: Undvik att trycka på eDP-flexkabeln. Stöd försiktigt ventil-/antennmodulen så att du inte böjer den.

11. När du tar bort ventil-/antennmodulen för du antennkoaxialkabelns jordningsklämma och de två antennkoaxialkablarna genom öppningen i den inre ramen.

Återmontering

1. För tillbaka de två antennkoaxialkablarna och jordningsklämman genom öppningen i den inre ramen.

2. Placera ventil-/antennmodulen i det övre höljet.

3. Tryck försiktigt på mitten av ventil-/antennmodulen tills du känner ett klick.

4. Ställ in den justerbara vridmomentnyckeln 10–34 Ncm på 16 Ncm.

5. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och T5-biten för att återinstallera de fyra T5-skruvarna (923-05245) i TCON-kortet.

6. Använd den grå vridmomentnyckeln och Torx-säkerhetsbiten för att sätta tillbaka de tolv 1IPR-skruvarna (923-05259) i ventil-/antennmodulen. Vrid varje skruv tills vridmomentnyckeln klickar.

7. Se till att den justerbara vridmomentnyckeln fortfarande är inställd på 16 Ncm.

8. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och T5-biten för att sätta tillbaka T5-skruven (923-05252) i antennkoaxialkabelns jordningsklämma.

9. Placera ändarna på antennens koaxialkablar över kontakterna. Använd antennverktygets trubbiga ände för att trycka fast antennens koaxialkablar i kontakterna.

10. Fäst en ny polyesterfilm över antennkoaxialkablarna och -skruven.

•  Varning! För att förhindra skador orsakade av löst skräp sätter du en ny polyesterfilm över de trådlösa antennerna och skruven. Polyesterfilm medföljer servicedelar, men kan även beställas separat.

11. Tryck änden på eDP-flexkabeln med kontakthöljet mot kontakten.

12. Placera eDP-kontakthöljet över änden på flexkabeln. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och den halvmåneformade T3-biten för att sätta tillbaka de två T3-skruvarna (923-05260) i höljet.

13. Placera eDP-flexkabelns hölje över flexkabeln. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och den halvmåneformade T3-biten för att sätta tillbaka de två T3-skruvarna (923-05246) i höljet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: