Kamera till iPhone 12

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• 6,1-tums reparationsbricka

• ESD-säker pincett

• JCIS-bit

• Micro stix-bit

• Nitrilhandskar eller luddfria handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (grå, 0,55 kgf cm)

• Vridmomentnyckel (grön, 0,45 kgf cm)

Var försiktig

• Undvik att ta på TrueDepth-kameraenheten eller närliggande delar för att inte skada linser eller närliggande delar.

• Undvik jordningsfjädrarna på kamerahöljet och höljet.

Var försiktig

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg följer du anvisningarna för att starta systemkonfigurationen.

Borttagning

1. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Ta bort stjärnskruven från kamerahöljet med en vridmomentnyckel och JCIS-biten. Lägg skruven åt sidan.

3. Ta bort de fyra trilobe-skruvarna från kamerahöljet i ordningen som visas med en vridmomentnyckel och Micro stix-biten. Lägg skruvarna åt sidan.

4. Använd en ESD-säker pincett för att ta bort kamerahöljet. Spara höljet till återmonteringen.

5. Använd en ESD-säker pincett och lyft försiktigt bort änden av den övre kamerans flexkabel från kontakten.

• Obs! En kameraflexkabel täcker den andra.

6. Använd en ESD-säker pincett och lyft försiktigt bort änden på den nedre kamerans flexkabel från kontakten.

7. Håll försiktigt ihop flexkablarna och lyft ut kamerorna ur höljet.

Återmontering

1. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna. Håll sedan de nya kamerorna med linserna vända nedåt och ta bort skyddsplasten från kameralinserna.

2. Luta ner kamerorna under höljets kant. Sänk sedan ned kameran på plats.

3. Tryck ned änden på den nedre kamerans flexkabel mot kontakten.

4. Tryck ned änden på den övre kamerans flexkabel mot kontakten.

5. Tryck lätt in kamerorna i höljet.

6. På kamerahöljet finns flikar som passar in i facket under kanten på höger sida av höljet. Håll i kamerahöljet med en ESD-säker pincett och skjut in flikarna i facken. Sänk sedan höljet mot kamerorna.

•  Var försiktig

• Undvik att komma åt jordningsfjädern när du sätter tillbaka kamerahöljet.

• Se till att skruvutskärningarna på kamerahöljet passar in i skruvhålen. Om kamerahöljet sitter fel kan det påverka skärmens bildkvalitet.

7. Skruva i fyra nya trilobe-skruvar (923-05068) i kamerahöljet med den gröna vridmomentnyckeln och Micro stix-biten i ordningen som visas.

8. Skruva i en ny stjärnskruv (923-05069) i kamerahöljet med den grå vridmomentnyckeln och JCIS-biten.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

• Starta Systemkonfiguration när du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg genom att försätta enheten i diagnostikläge. Tryck på Börja session och följ uppmaningarna på skärmen.

• Du har ett försök att slutföra systemkonfiguration. Om försöket avbryts eller stöter på ett fel kommer enheten att visa ett meddelande som uppmanar dig att kontakta teamet för självbetjäningsreparationsbutik för hjälp.