Kamera till iPhone 13 Pro Max

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• 6,7-tums reparationsbricka

• ESD-säker pincett

• JCIS-bit

• Micro stix-bit

• Nitrilhandskar eller luddfria handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (svart, 0,35 kgf cm)

• Vridmomentnyckel (grå, 0,55 kgf cm)

Var försiktig

• Undvik att ta på TrueDepth-kameraenheten eller närliggande delar för att inte skada linser eller nära delar.

• Undvik att komma i kontakt med jordningsfjädern på kamerahöljet.

Var försiktig

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar systemkonfigurationen på support.apple.com/sv-se/self-service-repair.

Borttagning

1. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Ta bort de fyra trilobe-skruvarna från kamerahöljet med en vridmomentnyckel och Micro stix-biten. Håll kamerahöljet på plats när du tar bort mittenskruven. Lägg skruvarna åt sidan.

3. Ta bort stjärnskruven från kamerahöljet med en vridmomentnyckel och JCIS-biten. Lägg skruven åt sidan.

4. Vänd upp kamerahöljet från vänster (1) med en ESD-säker pincett. Dra sedan ut flikarna ur facken på höljets högra sida (2). Spara höljet till återmonteringen.

•  Var försiktig! Undvik att komma i kontakt med jordningsfjädern på kamerahöljet.

5. Lyft bort ändarna på de två böjliga kamerakablarna från kontakterna med en ESD-säker pincett.

6. Håll försiktigt ihop kamerans böjliga kablar (1) och lyft ut kamerorna ur höljet (2).

Återmontering

1. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna. Håll sedan de nya kamerorna med linserna vända nedåt och ta bort skyddsplasten från kameralinserna.

2. Vänd kamerornas nederkant nedåt och mot batteriet som på bilden. Se till att kamerans flexkablar sitter i kanalen mellan batteriet och kamerabrunnen.

3. Placera kamerorna i höljet.

4. Tryck ändarna på de två böjliga kablarna till kameran mot kontakterna.

5. Tryck lätt in kamerorna i höljet.

6. På kamerahöljet finns flikar som passar in i facket på höger sida. Håll i kamerahöljet med en ESD-säker pincett och skjut in flikarna i facken. Sänk sedan höljet mot kamerorna.

•  Var försiktig

• Se till att skruvutskärningen på kamerahöljet passar in i skruvhålen och att flikarna sitter i facken på det yttre höljet. Om kamerahöljet sitter fel kan det påverka skärmens bildkvalitet.

• Kontrollera att jordningsfjädern på kamerahöljet inte är skadad. Undvik att ta på jordningsfjädern när du sätter tillbaka höljet.

7. Håll kamerahöljet på plats med fingret. Skruva sedan i en ny trilobe-skruv (923-06266) i kamerahöljets mitt (1) med den svarta vridmomentnyckeln och Micro stix-biten.

8. Skruva i tre nya trilobe-skruvar (923-06268) (2–4) i kamerahöljet med den svarta vridmomentnyckeln och Micro stix-biten.

9. Skruva i en ny stjärnskruv (923-06267) i kamerahöljet (5) med den grå vridmomentnyckeln och JCIS-biten.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration på support.apple.com/sv-se/self-service-repair.

Under systemkonfigurationen kommer du att köra en LiDAR-skannerkalibrering. Förbered dig för kalibreringen genom att gå igenom följande steg:

1. Använd en arbetsyta med bra belysning och föremål i olika former och storlekar.

2. Sitt eller stå 1,2 meter från föremålen.

3. Håll enheten lodrät och vila armbågen mot kroppen för att stabilisera armen.

4. Börja att skanna av området genom att långsamt föra enheten fram och tillbaka till vänster och höger från startpunkten. Följ instruktionerna som visas på enhetens skärm.

Obs! Kalibreringsprocessen tar ungefär fem minuter.