Övre högtalare till iPhone 13

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• 6,1-tums reparationsbricka

• ESD-säker pincett

• JCIS-bit

• Nitrilhandskar eller luddfria handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

• SIM-utmatningsverktyg

• Superskruvbit

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

• Vridmomentnyckel (grå, 0,55 kgf cm)

• Vridmomentnyckel (grön, 0,45 kgf cm)

Var försiktig

Undvik att ta på TrueDepth-kameraenheten eller närliggande delar för att inte skada linser eller nära delar.

Borttagning

1. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Lyft ändarna på de 12 böjliga kablarna från kontakterna i ordningen som visas.

3. Ta bort stjärnskruven (1) från moderkortet med en vridmomentnyckel och JCIS-biten. Lägg skruven åt sidan.

4. Ta bort båda superskruvarna (2, 3) från moderkortet med en vridmomentnyckel och superskruvbiten. Lägg skruven åt sidan.

5. Ta bort höljet från reparationsbrickan.

6. Sätt i ett gem eller SIM-utmatningsverktyg i hålet bredvid SIM-facket.

7. Tryck gemet eller SIM-utmatningsverktyget mot höljet för att mata ut SIM-facket. Ta sedan bort SIM-facket och spara det till återmonteringen.

8. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

9. Säkerställ att kolven är i det nedre läget enligt bilden.

10. Håll i moderkortets kanter för att lyfta ut det ur höljet.

•  Var försiktig: Skada inte moderkortet när du tar ut det ur höljet. Byt ut iPhone-enheten om skada uppstår.

11. Ta bort stjärnskruven (1) från den övre högtalaren med en vridmomentnyckel och JCIS-biten. Lägg skruven åt sidan.

12. Ta bort superskruven (2) från den övre högtalaren med en vridmomentnyckel och superskruvbiten. Lägg skruvarna åt sidan.

13. Ta på dig handskarna.

14. Ta ut den övre högtalaren ur höljet.

Återmontering

1. Ta ut den nya övre högtalaren och jordningsremsan ur förpackningen.

• Obs! Fortsätt till steg 3 om du installerar om den befintliga övre högtalaren.

•  Var försiktig: Undvik att vidröra jordningsfjädrarna på jordningsremmen. Om du skadar jordningsremmen måste du byta ut den.

2. Ta bort släppskiktet från jordningsremmens undersidan med en ESD-säker pincett. Använd sedan pincetten för att placera jordningsremmen på högtalaren.

3. Ta på dig handskarna.

4. Undersök TrueDepth-kameran. Se till att kamerans övre kant ligger under kanten på höljet.

•  Var försiktig: Om TrueDepth-kameran ligger fel använder du det svarta petverktyget för att placera den i rätt läge.

5. Placera den övre högtalaren i höljet.

•  Var försiktig: Kontrollera att packningen sitter på plats på högtalarens övre ventil och inte är trasig eller skadad. Byt ut den övre högtalaren om packningen är skadad.

6. Sätt i en ny superskruv i den övre högtalaren (923-06242) (1) med den grå vridmomentnyckeln och superskruvbiten.

7. Skruva i en ny stjärnskruv i den övre högtalaren (923-05012) (2) med den grå vridmomentnyckeln och JCIS-biten.

•  Var försiktig: Böj eller skada inte jordningsremmens jordningsfjädrar.

8. Placera moderkortet i höljet.

•  Var försiktig: Se till att inga flexkablar fastnar under moderkortet.

9. Tryck ändarna på de 12 böjliga kablarna på kontakterna i ordningen som visas.

10. Skruva i två nya superskruvar (923-06240) (1) (923-06238) (2)  på moderkortet med den gröna vridmomentnyckeln och superskruvbiten.

11. Skruva i en ny stjärnskruv (923-06239) (3)  på moderkortet med den blå vridmomentnyckeln och JCIS-biten.

12. Ta bort höljet från reparationsbrickan.

13. Tryck tillbaka SIM-facket på höljets sida.

14. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen: