Kamera till iPhone 13

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• 6,1-tums reparationsbricka

• ESD-säker pincett

• JCIS-bit

• Nitrilhandskar eller luddfria handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

Var försiktig

• Undvik att ta på TrueDepth-kameraenheten eller närliggande delar för att inte skada linserna.

• Undvik att komma åt jordningsfjädrarna på den övre högtalaren och kamerahöljet.

Viktigt

Om du byter ut den här delen rekommenderas du att köra reparationsassistenten för att avsluta reparationen. Reparationsassistenten finns tillgänglig på enheten när du har slutfört alla återmonteringssteg.

Borttagning

1. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Använd en vridmomentnyckel och JCIS-bit för att ta bort de tre stjärnskruvarna från kamerahöljet. Lägg skruvarna åt sidan.

3. Vinkla upp kamerahöljets högra kant (1) med den ESD-säkra pincetten. Dra sedan höljet åt höger för att frigöra flikarna till vänster (2). Spara höljet till återmonteringen.

4. Använd en ESD-säker pincett och lyft försiktigt bort änden av den övre kamerans flexkabel från kontakten.

• Obs! En kameraflexkabel täcker den andra.

5. Använd en ESD-säker pincett och lyft försiktigt bort änden på den nedre kamerans flexkabel från kontakten.

6. Vinkla upp kamerorna från höljet (1) med hjälp av den platta delen av det svarta petverktyget. Lyft sedan ut kamerorna ur höljet (2).

• null Var försiktig: Använd inte flexkablarna till att lyfta ut kamerorna.

Återmontering

1. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna. Håll sedan de nya kamerorna med linserna vända nedåt och ta bort skyddsplasten från kameralinserna.

2. Placera kamerorna i höljet. Se till att kamerans flexkablar sitter i kanalen mellan batteriet och kamerabrunnen.

3. Tryck ned änden på den nedre kamerans flexkabel mot kontakten.

4. Tryck ned änden på den övre kamerans flexkabel mot kontakten.

5. Tryck lätt in kamerorna i höljet.

6. Använd den ESD-säkra pincetten för att placera kamerahöljet så att flikarna på vänster sida hamnar i facken på kamerabrunnen. Sänk sedan ned höljet över kamerorna.

• nullVar försiktig

• Kontrollera att jordningsfjädern på kamerahöljet inte är skadad. Undvik att komma åt jordningsfjädern när du sätter tillbaka kamerahöljet.

• Se till att skruvutskärningarna på kamerahöljet passar in i skruvhålen. Om kamerahöljet sitter fel kan det påverka bildskärmens bildkvalitet.

7. Skruva i tre nya stjärnskruvar (923-06660) i kamerahöljet med den blå vridmomentnyckeln och JCIS-biten i ordningen som visas.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen:

Viktigt

När du har slutfört alla återmonteringssteg finns reparationsassistenten tillgänglig på enheten, och det är rekommenderat att använda den för slutföra reparationen. Läs om hur du startar reparationsassistenten.