TrueDepth-kamera till iPhone 14 Pro

Innan du börjar

Varning

• Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

• TrueDepth-kameran innehåller en eller flera lasrar. Om du monterar isär TrueDepth-kameran, skadar TrueDepth-kameran eller inte använder äkta Apple-delar kan du utsättas för farliga infraröda laserstrålar, vilket kan leda till ögon- eller hudskador.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• 6,1-tums reparationsbricka

• ESD-säker pincett

• Nitrilhandskar eller luddfria handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

Var försiktig

För den här proceduren krävs konfiguration av TrueDepth-kameran. Du behöver följande för att utföra konfiguration av TrueDepth-kameran:

• En Mac med den senaste versionen av Apple Service Utility installerad. Du måste också installera resurser för Reparation av iPhone – TrueDepth-kamera som finns i fönstret med resurser för Apple Service Utility.

• Enheten måste köra den senaste versionen av iOS.

• Internetanslutning

• En Lightning-kabel

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg och installerat Apple Service Utility på Mac-datorn läser du om hur du startar konfigurationsprocessen för TrueDepth-kameran på support.apple.com/sv-se/self-service-repair.

Borttagning

1. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna.

3. Lyft bort ändarna på de två flexkablarna till TrueDepth-kameran från kontakterna med en ESD-säker pincett.

4. Håll försiktigt ihop TrueDepth-kamerans flexkablar och lyft ut TrueDepth-kameran ur höljet.

Återmontering

1. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna.

2. Undersök TrueDepth-kameraenheten för att se till att jordningsfjädrarna och jordningsskummet är intakta. Byt ut TrueDepth-kameraenheten om någon del saknas eller är skadad.

3. Placera TrueDepth-kameran i höljet.

•  Var försiktig! Ta inte bort skydden än.

4. Sätt tillbaka den övre högtalaren.

5. Ta bort skydden från TrueDepth-kameran.

6. Undersök TrueDepth-kameraenheten. Se till att kamerans övre kant ligger under kanten på höljet.

•  Var försiktig

• Om TrueDepth-kameran ligger fel använder du det svarta petverktyget för att placera den i rätt läge.

• Rör inte framsidan av TrueDepth-kameraenheten efter att skyddshöljen har tagits bort.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig